Gradovi i općine 30.04.2020. 14:32. Zadnja izmjena: 30.04.2020. 14:33.

30. travnja

Čestitka predsjednika Skupštine MŽ Mladena Novaka povodom obilježavanja Dana Međimurske županije

Drage Međimurke i Međimurci, poštovani  građani Međimurske županije,

Dan naše županije, 30. travnja, ove godine dočekujemo u posebnim okolnostima koje nam ne dopuštaju velika okupljanja i uobičajena slavlja. Upravo zbog toga prilika je da razmislimo što nam ta naša povezanost, to međimursko zajedništvo znači i kakve nam gospodarske, kulturne i kreativne perspektive otvara. U danima novih izazova, suradnja i solidarnost u oslanjanju na vlastite snage bit će presudna u brzom i učinkovitom rješavanju problema s kojima nemamo iskustava. Vjerujem da ćemo ih, kao i uvijek do sada, prihvatiti kao nove razvojne prilike i prići im uvažavajući znanstvene spoznaje i stručna znanja, s disciplinom i odgovornošću kakvu smo pokazali i u sprječavanju širenja pandemije u granicama našeg Međimurja. Ovih dana najviše okrenuti svome domu, najbližima, njihovoj sigurnosti i dobrobiti, zabrinuti smo za egzistenciju svojih obitelji i za način života koji nije samo zadovoljavanje osnovnih životnih potreba nego i odraz našeg identiteta i moralnih vrijednosti koje nas određuju. Upravo se njih ni u kojoj situaciji ne odričemo; bit će nam osnovni kriterij donošenja niza odluka koje su pred nama i kojima ćemo svakom stanovniku Međimurske županije pomoći da što lakše svlada poteškoće i ugroze s kojima se sada susreće – da sačuva svoje radno mjesto, stabilnu egzistenciju, sigurnost obitelji, obrazovanje i razvoj svoje djece i zdravlje, svoje i cijele zajednice.

Pandemija koja je zaprijetila cijelom svijetu i njegovim civilizacijskim vrijednostima još je jednom pokazala presudnu vrijednost općeg dobra, razvoja društvenih institucija i solidarnosti u kriznim situacijama. Nama u Međimurju potvrdila je da smo, ulažući u zdravstvo, socijalnu skrb, obrazovanje i logistiku realno i dobro postavili prioritete. Resursi koje smo, dragi Međimurci i Međimurke, zajedničkim snagama i odricanjima mnogih generacija izgradili, danas nam jamče stabilnost, sigurnost i uspješno prevladavanje teškoća koje su pred nama.

S tim vam mislima čestitam Dan Međimurske županije vjerujući da ćemo zajedničkim radom, zalaganjem i solidarnošću nastaviti graditi bolje društvo i siguran život za sve nas, stanovnike Međimurske županije.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije,

Mladen Novak