Gradovi i općine 30.04.2019. 23:00. Zadnja izmjena: 30.04.2019. 23:00.

Prvi maj

Čestitka župana Međimurske županije povodom 1. svibnja., Međunarodnog praznika rada

Povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

Drage Međimurke, dragi Međimurci, radnice i radnici,

čestitam vam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa radnika!

Međunarodni praznik rada prilika je da se podsjetimo na dugu i tešku borbu za radnička prava. Obilježavanje 1. svibnja i danas je važno jer su problemi onih koji žive od svoga rada nažalost i dalje prisutni.

Stoga, gospodarske reforme ne smiju biti izgovor za smanjivanje radničkih prava, a teret bilo kakvih promjena mora biti pravedno raspodijeljen na sve nas. Kako bi očuvali dostojanstvo svakoga čovjeka, a time i zdravo, stabilno društvo i zajednicu, moramo biti solidarni s onima kojima je najteže jer je to jedini način da vratimo sigurnost u našu svakodnevicu.

Mi u Međimurskoj županiji čvrsto se držimo tih vrijednosti i zato vjerujem da zajedno, prije svega uzdajući se u vlastite snage, pomičući socijalni dijalog temeljen na načelima solidarnosti i razumijevanja te cijeneći rad, znanje i kreativnost, možemo ostvariti sve zacrtane ciljeve, a prije svega zadržati i sačuvati naše mlade jer to je preduvjet za bolje, sretnije i bogatije Međimurje.

Stoga ćemo i dalje, prije svega ulagati u obrazovanje kao jedini siguran ulog u budućnost, cijeneći pritom sve one koji su upravo svojim radom pridonijeli da živimo u jednom od najrazvijenijih i najprosperitetnijih dijelova Hrvatske.

Sretan vam 1.svibnja - Međunarodni praznik rada!