Gradovi i općine 08.07.2018. 09:11. Zadnja izmjena: 08.07.2018. 09:12.

Dan općine

Četvrt stoljeća Općine Mala Subotica

Općina Mala Subotica proslavila je Dan Općine. U petak, 29. lipnja, Općinsko vijeće Male Subotice održalo je svečanu sjednicu kojoj su uz vijećnike i čelništvo Općine prisustvovali i ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, predstavnici županije, susjednih jedinica lokalne samouprave, općine Starše u Sloveniji, ustanova i službi s kojima Općina surađuje te javnog i kulturnog života. Pozdravljajući prisutne u ime domaćina predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić podsjetio je da je to jubilarna, 25. sjednica uz Dan općine. Ustroj države na županije, gradove i općine, koliko god ponekad kritiziran, osigurao je dostupnost financijskih sredstava, a samim time i razvoj za svaki djelić Hrvatske, što je pomoglo i da Općina Mala Subotica danas svakom svojem građaninu daje uvjete za dostojan život.

Općinski načelnik Valentino Škvorc dao je pregled učinjenog u prvoj godini ovog mandata, nabrojio brojne ostvarene projekte i one koji su u planu te istaknuo uspješnost u angažiranju sredstava države i EU. Prisutnima su se obratili i župan Posavec i ministar Horvat. Na sjednici su uručena općinska priznanja za osobit doprinos unapređenju gospodarskog, sportskog, kulturnog i društvenog života. Plaketu "Grb Općine Mala Subotica” primio je Dragutin Srnec iz Palovca, zahvalnice Općine dobili su Franjo Vugrinec, također iz Palovca, član Karate kluba Mala Subotica i državni reprezentativac Filip Novak, član DVD-a Mala Subotica i mentor njenih natjecateljskih ekipa Mladen Jelenić te dugogodišnja tajnica Podružnice umirovljenika Mala Subotica Rozina Horvat. Dobitnik zahvalnice je i Davor Požgaj iz Belice, jedan od osnivača i dirigent Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica.

Uručen je i niz novčanih nagrada, od 300 do 1.500 kuna, onima koji su postigli uspjehe na državnim školskim natjecanjima, u akademskom životu, dobitnicima Dekanove nagrade i uspješnim sudionicima nacionalnih i međunarodnih festivala i smotri te sportskih i vatrogasnih natjecanja – primilo ih je 38 pojedinaca i KUU „Zvon” iz Male Subotice. U prigodnom kulturnom programu sudjelovali s tamburaški sastav KUU „Zvon”, Martin Lajtman na klavijaturi i Igor Hrustek na trubi te recitacijom Severina Lajtman. Na kraju svečanosti otvoren je preuređeni trg pred domom kulture činom polaganja vijenaca uz spomenike poginulim borcima NOB-a i hrvatskim braniteljima.

Izvor: 3296