Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

D. DUBRAVA: Računalo vrijednom učeniku

Ovih je dana obitelj Bali iz Donje Dubrave napravila plemenit i hvalevrijedan potez. Svom sumještaninu Zoranu Balogu, učeniku ekonomskog smjera 4. razreda Srednje škole Prelog, poklonili su osobno računalo.
Kako je Zoran odličan učenik i još nema računalo, a nalazi se pred maturom, inicijativu za pomoć Zoranu pokrenula je Spomenka Duhović, članica općinskog Odbora za socijalna pitanja. Ona je pomoć namjeravala realizirati uz pomoć domaćih gospodarstvenika, pa se najprije za pomoć obratila Snježani i Draganu Baliju, vlasnicima tekstilne tvrtke, koji su bez razmišljanja odlučili pomoći ovom učeniku koji, unatoč teškoj materijalnoj situaciji u obitelji, postiže odlične rezultate u školi. Naime, Zoran ima još četvero braće u Donjoj Dubravi i jednu sestru udanu u Orehovici.
Dragan Bali prošlog je tjedna sretnom srednjoškolcu u prostorima tvrtke predao prijenosno računalo i pisač, uz želju da i dalje bude tako uspješan u učenju. Valja spomenuti kako mu je uz to poklonio i više odjevnih predmeta iz njihove tvrtke.
Predaji vrijednog poklona prisustvovala je i Draganova obitelj te inicijatorica nabave računala Spomenka Duhović.
M. Grubić

Izvor: 3067