Gradovi i općine 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

D. DUBRAVA: Za drugo i treće dijete besplatni udžbenici

Na šestoj sjednici OV-a Donje Dubrave donijete su odluke o kupnji školskih udžbenika i prihvaćen prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine za 2014. S prijedlogom o kupnji besplatnih udžbenika pred Vijeće je došla vijećnica Mihaela Martinčić, prof., (SDP).

- Predlažem da naša općina sufinancira nabavu udžbenika za osnovnoškolce, kako bismo u ovo recesijsko vrijeme pomogli roditeljima koji imaju dvoje ili troje djece đaka. Kao što znate, s početkom nove školske godine mijenjaju se svi udžbenici i radne bilježnice te su roditelji obvezni nabaviti nove, što će povećati troškove školovanja, naglasila je vijećnica te dodala da bi time bile obuhvaćene 22 obitelji, od kojih je 19 s dvoje i tri obitelji s troje osnovnoškolaca. Predložila je da roditelji kupe udžbenike i radne bilježnice za najmlađeg učenika, dok bi Općina sufinancirala nabavu udžbenika za starije, jedno ili dvoje djece. Jedni i drugi imali bi obvezu povrata udžbenika na kraju razreda, kako bi se isti mogli dati na daljnje korištenje.

- Ukupan trošak za općinski proračun bio bi otprilike 18.500 kuna, a distribucija udžbenika dogovorila bi se sa školom, rekla je na kraju.

Ovaj prijedlog podržali su i općinski načelnik Dražen Miser (HDZ) i njegov zamjenik Dragutin Mikulan (HDZ) koji je napomenuo kako će trebati napraviti rebalans općinskog proračuna. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno.

Priznanja

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Vijeću je predložilo da se uz ovogodišnje Dane općine (13. srpnja) na svečanoj sjednici OV-a plakete Općine, kao najviše općinsko priznanje, dodijele Antunu Benku i Ivanu Dolencu, dr. med. Benko bi Plaketu dobio za doprinos očuvanja tradicije obućarstva u D. Dubravi, a Ivan Dolenec za promociju zaštite zdravlja i radu u KLA-u Osmijeh. Općinske zahvalnice primit će Đuro Haramija za dugogodišnji doprinos u promicanju puhačke glazbe u mjestu te općinsko društvo Crvenog križa za dugogodišnji doprinos u prikupljanju humanitarne pomoći. Uz to, po 200 kuna nagrade dobit će osmaši za uspjeh i uzorno vladanje tijekom osmogodišnjeg školovanja. Bit će to Leo Hajdinjak, Luka Horvat, Marta Horvat, Saša Kalinić, Domagoj Kuzmić, Ivan Lisjak, David Miser, Tamara Punčikar, Klara Strbad i Sabina Žinić. Većinom glasova prijedlog Povjerenstva je izglasan.

Mladen Grubić

Izvor: 3088