Gradovi i općine 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Dajte asfalt i mještanima Bukovca

Vozim se često gornjom cestom kroz Bukovec. Krivo! To nije cesta, to je makadamski put s desecima rupa, a za prolaz vam stvarno treba terensko vozilo jer zimska oprema nije dostatna. Posebno je teško na dva mjesta: prije ugostiteljskog obiteljskog objekta Gumača i na nizbrdici prema staroj školi, tj. onom što je od nje ostalo. Vlast se hvali projektima za sljedeće desetljeće, a stvarnost je jadna i žalosna. Ono što je mještanima Bukovca SAN jedino je asfalt i pokoje rasvjetno tijelo (električna mreža je obnovljena i ima uvjete za postavljanje rasvjete). Tako naš prelijepi Bukovec, koji je interesantan svima zbog svoje ljepote i položaja, čeka na asfalt, tj. na glavnu i jedinu točku kao poticaj za razvoj. Još jedan drugi poznati međimurski ugostitelj planira izgraditi i otvoriti objekt, ali bez asfalta. Tko će dolaziti gore?!  Iako se gosp. načelnik pohvalio kako se “cesta uredno održava”, mještani imaju drugačije mišljenje, a dokaz su i ove fotografije. Rupa do rupe, smrznute “kolomije”, pa  probajte normalno voziti, a mještani bi slobodno mogli tražiti subvenciju za uništene ovjese svojih vozila. Istina, Općina svake godine sufinancira šljunčanje puta, a je li to racionalno ulaganje - ocijenite sami, pošto sav taj šljunak završi u jarku ili prva jača kiša odnese sve preko donje ceste u potok. Bio sam prisutan kad se nekoliko puta na domjencima za kraj godine kod Gumača ustajalo i najavljivalo kako je županijska vlast konačno obećala riješiti problem i kako to ide “sljedeće” godine. I onda mali šok - na zadnjem vijeću načelnik kaže kako je Općina od te iste (njihove) bivše vlasti bila bojkotirana, a kako je s ovom vlasti suradnja dobra, pa je najavljeno rješavanje pitanja škole i opet ove iste ceste. Budući da sam se često naslušao obećanja i bio prevaren, odlučio sam pokrenuti i jednu malu akciju. Ove fotografije koje vidite poslao sam i u ured župana i u ured dožupana, uz nadu u odaziv i što skoriji posjet Bukovcu da se na licu mjesta uvjere u težinu stanja. Želja mi je dobiti potporu da i s nivoa Županije krene akcija prema resornom ministarstvu (ili ministarstvima) za rješenjem ovog problema. To je, gospodo općinari, prioritet, treba nazvati sto puta, pisati sto puta, pa će se sto prvi put vrata otvoriti i konačno će se početi rješavati problem. Mještani Bukovca ne traže puno, a asfalt i rasvjetu  ZASLUŽUJU DOBITI, tako da konačno steknu dojam da žive u XXI. stoljeću.
Sljedeći  problem je škola Bukovec. U više je navrata oporba (u prošlom mandatu) uz konkretne prijedloge pokušavala riješiti to pitanje, ali nije uspjela. Razgovarao sam s najstarijim mještanima Bukovca i svima redom dolaze suze na oči:” Zar ih nije sram? Mi smo bili gladni i gradili smo dobrovoljnim radom tu školu, a oni su je zapustili.” Možda je nečiji interes i bio da škola propadne, pa da lakše dođe u posjed škole, ne znam? Ali znam (što dokazuju i ove fotografije, na svakoj ima i nadnevak snimanja) - škola je na POČETKU KRAJA i volio bih da me netko demantira. Hoće li, ne vjerujem. To je sramota svih bivših vlasti, a i OŠ Selnica kao matične škole. Jednom prilikom sam razgovarao s gosp. Resmanom koji je rekao: “Kako ih nije sram onako zanemariti školu. Dok je pripadala našoj (štrigovskoj)školi, bila je održavana.” Znači, oni su je mogli održavati, a u Selnici su se uvijek tražili razlozi da se ne održava. Možda je ta škola dio turističke ponude (drugo od turizma ja u Selnici ne vidim), pa ćemo ovdje uskoro snimati filmove o vješticama i vampirima, a možda nas  posjeti i sam grof Drakula.
Treći problem koji želim napomenuti je izgradnja stajališta za djecu osnovnoškolce na području cijele Općine. U Praporčanu sam pokrenuo gradnju stajališta, ali zbog sitnih političkih interesa i interesa nekoliko duša, temelji i dalje stoje, a ponuda za dovršetak obje iznosi nekih maks. 9.000,00 kuna. Sad mi mogu spočitnuti kako sam rekao da ćemo sami napraviti. Istina, i napravili bismo da nije bilo onih čije je interes bio NE napraviti, ali barem su temelji čvrsti, pa neće propasti.
Eto, gospodo, krenimo svi agresivno u akciju, pa uspjeh neće izostati, a za stoljetne  snove i velike projekte uvijek ima vremena.
Mještani Bukovca trebaju dobiti asfalt sada i odmah, pa da barem jedan san, koji traje predugo, postane stvarnost.
I molim vas, gospodo iz vladajuće garniture Općine Selnica, nemojte govoriti da opstruiram vaše projekte. Vi ste ti koji godinama opstruirate normalne životne uvjete mještanima pojedinih sela. Mještani Bukovca zaslužuju isti razvoj kao i svi drugi dijelovi Županije i općine.

Izvor: 2859