Gradovi i općine 10.07.2019. 09:08. Zadnja izmjena: 10.07.2019. 09:08.

Na Petrovo i Pavlovo

Dan Općine Belica: Uvijek nešto novo, za primjer mnogima

Dan Općine Belica obilježava se o blagdanu svetih Petra i Pavla, pa su se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Belica, u petak, 28. lipnja, i ove godine sumirali rezultati "Od Petrovog i Pavlovog lani, do Petrovog i Pavlovog letos", a općinski se oci zapravo uvijek imaju s čime pohvaliti, uvijek je nešto novo.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Belica odazvali su se saborska zastupnica Bernarda Topolko, Župan Matija Posavec, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, brojni načelnici međimurskih općina, župnik vlč. Stjepan Šoštarić, te predstavnici javnih ustanova koje je u ime domaćina na otvorenju sjednice pozdravio predsjednik vijeća Petar Janušić.

U obraćanju gostima i uzvanicima i sumještanima u prigodnom je govoru, između ostalog, rekao: - Sastav našeg vijeća politički i svjetonazorski je raznolik, no jedinstven u traženju rješenja, dugoročnom promišljanju, poticaju svih stanovnika te mladenačkoj energiji s obzirom na prosječnu starost trinaestoro vijećnika od samo 35 godina...

Svečanom skupu obratio se i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, koji je zahvalio zamjenici Mariji Prekupec na izuzetnoj suradnji i Međimurskoj županiji na podršci i pomoći u planiranju i realizaciji projekata na području Belice i Gardinovca, te istaknuo: - Aktivnosti izvršne vlasti u Belici su vrlo dinamične, što dokazuje ambiciozni proračun od 16 milijuna kuna koji podrazumijeva investicije poput obnove i dogradnje Dječjeg vrtića, rekonstrukciju ulica, izgradnju pješačko biciklističkih staza, obnovu društvenih domova... U Belici smo prigrlili međimurski model razvoja – kandidirati moramo što više projekata prema europskim fondovima i proračunima višeg reda da bi gradili infrastrukturne objekte, a izvorna proračunska sredstva onda lakše usmjeravamo na sufinanciranje vrtića, stipendiranje studenata, pomoć mladima prilikom kupnje kuća, nabavku školskih udžbenika ili učenički prijevoz...

Na postignućim u proteklih godinu dana, među kojima se posebno ističe dogradnja i cjelovite rekonstrukcija i i opremanje općijskog dječjeg vrtića, čestitao je vodstvu općine župan Matija Posavec i najavio: - Našu suradnju nastavit ćemo obnovom zgrade osnovne škole, zaštitom robne marke „Međimurski kalamper“, sufinanciranjem projekata komunalne infrastrukture te podrškom radu brojnih udruga koje postižu zavidne rezultate na nacionalnoj razini.

Ove je godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Belica predstavljen i tiskano "Glas Općine Belica" s ilustracijom zbivanja "Od Petrovog i Pavlovog lani, do Petrovog i Pavlovog letos", a podijeljena su zaslužnim građanima i organizacijama priznanja.

Odlukom vijeća Plaketa "Grb Općine Belica" doijeljena je bivšim načelnicima - Franji Mesariću, Dragutinu Klasiću (posthumno) i Dragutinu Petriću. Zahvalnicu je primila ravnateljica Dječjeg vrtića Belica Snežana Bence, a pohvalnice su uručene Mariji Prekupec, Udruzi žena Općine Belica, Udruzi građana "Gardruža" i Kulturno umjetničkom društvu Belica.

Lijepom ugođaju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Belica svoj su prilog dali Limena glazba Belica tradicionalnim dočekom sudionika sjednice, na pozornici društvenog doma učenici 2.b razreda OŠ Belica učiteljice Gordana Turk, Eni Vibović, te najmlađa, još jedna generacija beličkih puhača koje u svijet glazbe opet uvodi Stjepan Taradi Utek.