Gradovi i općine 26.11.2018. 11:02. Zadnja izmjena: 26.11.2018. 11:04.

Svečana sjednica

Dan Općine Gornji Mihaljevec: Izgradnja školske sportske dvorane i modernizacija cesta

Blagdan Svete Katarine, koji se slavi 25. studenoga, ujedno je i Dan Općine Gornji Mihaljevec, te je tim povodom održana Svečana sjednica Općinskog vijeća.

„Prošle godine proslavili smo 20. obljetnicu postojanja Općine. U međuvremenu su na sjednicama Općinskog vijeća donesene brojne odluke kao temelj za daljnji razvoj Gornjeg Mihaljevca i svih 12 pripadajućih naselja. Naša najvažnija investicija je izgradnja školske sportske dvorane i modernizacija cesta. Odnedavno Općina ima pročelnika jedinstvenog Upravnog odjela što će dati novih zamah svim aktivnostima. Zahvaljujem svima na idejama i sudjelovanju u radu“. – istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Robert Kos.

Načelnik Općine Goran Lovrec u svom je govoru istaknuo kako nije zadovoljan brzinom investicija u prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, dogradnji škole i produženom boravku, modernizaciji javne rasvjete LED tehnologijom. „Tijekom iduće godine, vjerujem, da ćemo niz spomenutih projekata realizirati. Iduće godine bit će izdana građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijskog sustava u Bogdanovcu na principu bio-pročistača. Preostali dio Općine, osim Martinuševca i Tupkovca su vezani za aglomeraciju Čakovec. U tijeku je projekt uvođenja širokopojasnog interneta u suradnji s Međimurskom županijom. Iduće godine naselje Tupkovec će biti u potpunosti asfaltirano zahvaljujući sredstvima EU fondova, a prijavili smo i nadogradnju dječjeg vrtića i revitalizaciju parka Mladosti. Očekujemo rezultate natječaja za energetsku obnovu Doma kulture Gornji Mihaljevec kroz koji ćemo obnoviti zgradu i premjestiti ambulantu. Prijavili smo i projekt sportskog doma u Dragoslavec Bregu. Kroz program sufinanciranja jaslica, vrtića, novorođene djece, socijalne programe, jednokratne pomoći, stipendije izdvaja se 17% ukupnih prihoda Proračuna.“

Župan Matija Posavec čestitavši dan Općine svim mještanima Gornjeg Mihaljevca naglasio je kako će Međimurska županija pomoći u najvećem projektu za mještane Općine, izgradnji školske dvorane uz koju će se investirati u dogradnju četiri nove učionice za jednosmjensku nastavu te modernizaciju školske kuhinje i blagovaonice.

Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec za izuzetan doprinos razvoju Općine primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor Banek, Mario Zadravec, Vladimir Novak i August Košak. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada i perspektivna Valentina Zadravec.

Svečanoj sjednici nazočili su i zamjenica načelnika Jasenka Novak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak, ravnateljica Osnovne škole Karmen Sklepić i drugi.