Gradovi i općine 19.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Dan općine Mala Subotica

Povodom Dana općine Mala Subotica, u petak je u domu kulture u Maloj Subotici održana svečana sjednica Općinskog vijeća Male Subotice. Uz mnogobrojne mještane, goste i uzvanike,  sjednicu su svojom nazočnošću  uveličali Matija Posavec, župan Međimurske županije, i Mladen Novak, predsjednik Županijske skupštine. Nazočne su pozdravili Danica Glad, predsjednica OV-a, i Vladimir Domjanić, načelnik Općine, koji su govorili o najvažnijim odlukama i investicijama provedenim u posljednjih godinu dana. Međimurski župan Matija Posavec zahvalio je na dosadašnjoj suradnji te svim mještanima uputio čestitku povodom Dana općine.

Nakon pozdravnih govora, slijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali članovi Puhačkog orkestra općine Mala Subotica, plesači i tamburaši KUU-a Zvon Mala Subotica, Pjevački zbor Palovčanke, Tamburaški sastav FRIKOVI, Žana Vadlja, Lovro Sabol i polaznici Dječjeg vrtića Potočnica. Svi oni dobili su zaslužen pljesak za svoj nastup, a najviše simpatija pobrali su najmlađi članovi KUU-a Zvon koje ni kratkotrajan nestanak električne energije nije omeo u njihovom nastupu. Na kraju svečane sjednice podijeljena su javna priznanja i nagrade  najzaslužnijim mještanima, udrugama i klubovima s područja Općine. Odlukom Općinskog vijeća Male Subotice, dodijeljena su priznanja koja se svake godine dodjeljuju za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled, a naročito za uspjehe u unapređivanju gospodarstva, znanosti, obrazovanja, kulture, tjelesne kulture, zaštite i unapređivanje prirodnog okoliša, zdravstva i socijalne skrbi te drugim djelatnostima Općine Mala Subotica.

Najviše općinsko priznanje - Grb Općine Mala Subotica dobio je Ivan Horvat iz Držimurca za doprinos ugledu i napretku Općine Mala Subotica. Grbom Općine Mala Subotica nagrađena  je i Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica za vrijedan doprinos ugledu i napretku Općine Mala Subotica u području rekreacije i društvenog života. Pečat Općine Mala Subotica dodijeljen je Nogometnom klubu Dinamo iz Palovca za 55-godišnjicu uspješnog rada u sportu. Pečat Općine Mala Subotica dobio je i NK Spartak iz Male Subotice za 50 godina uspješnog rada u sportu. Novčane nagrade  za zapažene rezultate na državnIm i međunarodnIm natjecanjima dobili su:

Filip Novak iz Male Subotice, član Karate kluba Mala Subotica, za osvojeno 1. mjesto u kategoriji kadeta  do 57 kilograma na Državnom prvenstvu održanom ove godine u Rijeci koje je ujedno bilo i izborno natjecanje za Europsko prvenstvo na koje se Filip plasirao i osvojio 8. mjesto. Filip Novak osvojio je i 2. mjesto kao reprezentativac Hrvatske na prvenstvu regija u Izmiru (Turska).

Sara Novak iz Male Subotice, članica Karate kluba Mala Subotica i donedavno učenica 4. razreda OŠ, za osvojeno 3. mjesto u kategoriji učenica do 32 kilograma na Prvenstvu Hrvatske održanom ove godine u Nedelišću.

Žana Vadlja iz Male Subotice, učenica 8. razreda OŠ, na izvrsnom nastupu u rangu državne prvakinje u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa na Državnoj smotri LiDRaNo održanoj ove godine u Primoštenu, s pjesmom Stjepana Jakševca POPEVKA ZA KAJ (mentor Božidar Vadlja). Žana je osvojila i 4. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, uz vodstvo mentorice, učiteljice Mirjane Janković.

Tin Hrgović iz Male Subotice, učenik 7. razreda OŠ, i Marta Novak iz Male Subotice, učenica 5. razreda OŠ, za postignute uspjehe na Državnom natjecanju iz geografije, uz vodstvo mentorice Desanke Bosanac.

Ivo Maček iz Strelca, član Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec, za osvojeno 1. mjesto i naslov državnog prvaka u kategoriji dječaka do 12 godina, u stilu olimpijski luk, na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci te za osvojeno 1. mjesto na nedavnom vanjskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Sesvetama.

Mladen Kodba iz Svetog Križa za postignute uspjehe na brojnim dvoranskim i vanjskim državnim natjecanjima u streličarstvu.

Udruga sportske rekreacije SPORT ZA SVE Mala Subotica za osvojeno 3. mjesto na 9. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Ivancu. Ovime su rekreativke iz Male Subotice ponovo potvrdile da spadaju u sam vrh hrvatske rekreacije 

Ivan Međimurec iz Svetog Križa za osvojena 1. mjesta na međunarodnim natjecanjima u powerliftingu u kategoriji do 120 kg održanima u Vrbovcu i Soldenu u Austriji.

Tekst i foto

 Valentin Šipuš

Izvor: 3090