Gradovi i općine 08.06.2018. 06:34. Zadnja izmjena: 08.06.2018. 06:34.

Proslava

Dan općine Podturen: U slavlje ušli uz tradiciju procesije

Na blagdan Tijelova, u školskoj sportskoj dvorani u Podturnu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, središnji događaj trodnevne proslave Dana općine Podturen. Uz prigodni program, u kojem su nastupala vrtićka djeca i kulturno umjetničke udruge iz Novakovca, Sivice i Podturna, o dosadašnjem razvoju Općine okupljenima su govorili predsjednica Vijeća Mirjana Murk i općinski načelnik Perica Hajdarović. 

Osim odrađenih i planiranih infrastrukturnih i komunalnih projekata, naglasak je stavljen na pomoć obrazovanju, čime se Općina Podturen koja, između ostalog, stipendira šezdesetak studenata s područja Općine, zaista može pohvaliti. U ime gostiju, predsjednika Skupštine Međimurske županije, općinskih načelnika susjednih općina i gradonačelnika Preloga i Murskog Središća, okupljene je pozdravio zamjenik međimurskog župana Josip Grivec.  

Za razliku od većine ostalih međimurskih općina i gradova koje zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama u sličnim prigodama dodjeljuju priznanja, Općina Podturen niti ove godine nije dodijelila niti jedno priznanje, tako da je svečana sjednica prošla u tonu političkih govora i poziva na zajedništvo za "dobrobit svih stanovnika".  U prijepodnevnim satima u župnoj crkvi u Podturnu služena je misa, s tradicionalnom tijelovskom procesijom, a u isto vrijeme u Miklavcu je održan ribički kup u organizaciji SRD-a Stara Mura. Na svoje su došli i poklonici nogometa, a završna fešta održana je u nedjelju uz općinsku biciklijadu, te tradicijske i rekreacijske igre kod ribičke kućice u Podturnu.