Gradovi i općine 30.11.2017. 07:59. Zadnja izmjena: 30.11.2017. 08:02.

Prijem kod župana

DAN OSOBA S INVALIDITETOM: Zajedničkim radom stvaramo sretnije i civiliziranije društvo

Kao primjer dobre prakse, već tradicionalno uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom - 3. prosinca, župan Međimurske županije Matija Posavec organizirao je svečani prijem za sve predstavnike udruga na čelu s krovnom organizacijom, Savezom osoba s invaliditetom Međimurske županije, zajedno s predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, zamjenicom Sandrom Herman, pročelnikom UO za društvene djelatnosti Brankom Sušecom te voditeljicom Odsjeka za zdravstvo, socijalu i nacionalne manjine Sonjom Tošić Grlaču.

„Veseli me što ovakvim susretima, koje održavamo nekoliko puta na godinu, osnažujemo našu suradnju, dižemo je na jedan viši nivo te smo zasigurno i po tome uzor ostatku Hrvatske. Na istom tragu radit ćemo i dalje, te sukladno mogućnostima, u svakom se trenutku uključiti u aktivnosti koje provodite tijekom godine“, rekao je župan.

Velik dio proračunskih sredstava usmjerava se ne samo za rad udruga i za potporu radu osobama s invaliditetom, već za pomoć onim članovima naše zajednice kojima je to potrebno, kako se ni u jednom trenutku ne bi osjećali isključeni. Kao partnerima, ključna je suradnja kako bi novim idejama, inicijativama i prijedlozima stvorili civilizacijski standard i jedno sretnije društvo, zaključak je današnjeg susreta. Tako će Međimurska županija i u narednoj godini osigurati sredstva za rad koordinatora koji je uvelike olakšao ne samo administrativni dio posla u udrugama, već je i neupitna pomoć kod kandidiranja projekta i praćenja natječaja nacionalnih i europskih programe za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za još bolje djelovanje svih udruga. 

Nadolazeće obilježavanje započinje u četvrtak, 30. studenog svetom misom u crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu te otvaranjem izložbe radova članova Udruga u zgradi Scheier. Sljedećeg dana održat će se Okrugli stol na temu „Materijalna prava osoba s invaliditetom“ te između ostalog zaključno, koncert u Katoličkom domu, u nedjelju 3. prosinca, na sam Međunarodni dan osoba s invaliditetom na kojem će se predstaviti članovi udruga koji su polaznici glazbene škole, uz gošću, vrhunsku mladu violinisticu Anu Labazan Brajša.