Gradovi i općine 17.12.2016. 07:56. Zadnja izmjena: 17.12.2016. 09:40.

Diplomatski zbor

Danas je posljednji dan predsjedničina boravka u Međimurju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kao posljednju ovogodišnju destinaciju izmještanja svog ureda iz Zagreba odabrala je Međimursku županiju u kojoj boravi od 15. do 17. prosinca.

Nakon što je u prva dva dana obišla gotovo sve krajeve Međimurja i susrela se s brojnim udrugama, poduzetnicima i građanima, Predsjednica će svog posljednjeg dana u Međimurju okupiti članove Diplomatskog zbora. Tom će se prilikom u Termama LifeClass Sveti Martin u 11 sati 50-ak akreditiranih Veleposlanika u Republici Hrvatskoj susresti s gospodarstvenicima Varaždinske i Međimurske županije s ciljem što vjerodostojnijeg predstavljanja gospodarskog potencijala cijele regije. S međimurske strane će se tako predstaviti 25 izvozno orijentiranih gospodarstvenika, a cjelokupni događaj odvijat će se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

U 12:30 očekuje se dolazak Predsjednice u kuriju Terbotz u Železnoj gori gdje će joj njeni domaćini župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik i vlasnik kurije Branimir Jakopić predstaviti povijest tog kraja, uz nezaobilaznu degustaciju dobre međimurske vinske kapljice. Obilazak po bajkovitim međimurskim bregima nastavit će se posjetom jednog od najstarijih vinskih podruma u Međimurju, kod OPG-a Lovrec u Svetom Urbanu od 14:30 sati.

Svoj boravak na sjeveru Hrvatske Predsjednica će završiti u varaždinskom HNK gdje će se od 17:30 održati prigodni koncert za uzvanike u organizaciji Varaždinske i Međimurske županije, dok će se na istom mjestu od 18 sati održati svečani božićni prijem za predstavnike Diplomatskog zbora, što je ujedno prvi put od hrvatske samostalnosti da će se ova svečanost održati izvan Zagreba.

Izvor: