Gradovi i općine 28.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

DANI MAČKOVCA: Konkretni prijedlozi postaju rezultati

Simboličnim otvorenjem novouređene prometnice u Ulici Breg vrijedne oko 500 tisuća kuna i svečanom sjednicom Vijeća mjesnog odbora, čakovečko prigradsko naselje Mačkovec u četvrtak, 27. kolovoza obilježilo je svoj dan.

Na investicije i aktivnosti u mjestu unatrag godinu dana u prigodnom je govoru podsjetio predsjednik Vijeća Josip Varga.

-Krajem prošle godine izgrađena je pješačko biciklistička staza uz cestu od Šenkovca do Slemenica pri čemu je u toj 5,000.000 kuna ukupno vrijednoj investiciji uz Hrvatske ceste i Općinu Šenkovec s 1,500.000 kuna sudjelovao i Grad Čakovec. Pri tome je uz postavljanje nadstrešnica nanovo uređeno autobusno stajalište, dok je u Ulici Balogovec rekonstruirana javna rasvjeta. Pola milijuna kuna ove je godine Grad uložio u uređenje Ulice Breg. Asfaltirano je i parkiralište kod dječjeg vrtića „Mrav“, pobrojao je Varga napomenuvši da VMO mnogo pažnje pridaje i uređenju javnih površina u mjestu. Pohvalio je i rad udruga – Dobrovoljnog vatrogasnog društva koje ove godine slavi 90 godina postojanja, potom KUD-a Mačkovec te Nogometnog kluba „Omladinac“.  –Još dosta toga želimo i planiramo, a za sve imamo konkretne prijedloge te ćemo se i nadalje maksimalno truditi da se čim više planova ostvari te da nam svima život bude kvalitetniji, istaknuo je Varga.  (VK)

Izvor: 3148