Gradovi i općine 14.11.2018. 08:47. Zadnja izmjena: 14.11.2018. 08:51.

Akcija

Dani tehničke ispravnosti vozila 2018. od 19. do 24. studenog

Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava međimurska u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske - stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi i ove će godine provesti preventivno-sigurnosnu akciju "Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.".

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike vozila da od 19. do 24. studenoga ove godine dođu u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama i sastojci ispušnih plinova. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.

U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

U slučaju da vozilo nije u propisanom roku tehnički pregledano ili registrirano, policijski službenici postupit će po odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaje sankcionirati.

Ističemo da tijekom provođenja akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije vozila, već da je riječ o akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostatka na vozilima, čime će se povećati broj tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

Radno vrijeme stanica za redovni tehnički pregled vozila:

Stanice za tehničke preglede vozila Panex i Posavec (u Čakovcu):

  • od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 20 sati
  • u subotu u vremenu od 7 do 14 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Prelog:

  • od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 20 sati
  • u subotu u vremenu od 7 do 14 sati

Stanica za tehnički pregled vozila Donja Dubrava:

  • ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 7 do 14 sati
  • utorak i četvrtak u vremenu od 11.30 do 18.30 sati
  • u subotu u vremenu od 7 do 12 sati

Stanica za tehnički pregled vozila Mursko Središće:

  • ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 7 do 14 sati
  • utorak i četvrtak u vremenu od 11.30 do 18.30 sati

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa!