Gradovi i općine 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

DEKANOVEC: Dva nova vijećnika

Na trećoj sjednici novog mandata Vijeća općine Dekanovec, u ponedjeljak, 21. listopada prisegu je dalo dvoje novih vijećnika.
Naime, Nikola Lisjak, vijećnik s liste Hrvatske demokratske zajednice, i MonikaTomašek, vijećnica s liste Hrvtaskih laburista-Stranke rada, podnijeli su ostavke na vijećničke dužnosti (oboje iz osobnih razloga), a njihove su stranke, prema uobičajenoj proceduri, aktivirale zamjene.
Tako je kao novi vijećnik HDZ-a prisegu dao Tomica Kovačić, a iz Laburista Vera Jambrošić.
Nakon što je dvoje novih vijećnika dalo prisegu, provedene su i nužne promjene u povremenim i stalnim radnim tijelima Vijeća.
Na sjednici Vijeća – uz nekoliko sasvim rutinskih godišnjih odluka i planova (deratizacija, zimsko održavanje prometnica, odluke vezane uz sustav zaštite i spašavanja i sl.) - bilo je zanimljivo zabilježiti tek nekoliko pitanja na aktualnom satu. Sva je postavio Željko Žerjav iz Hrvatskih laburista-Stranke rada.
CESTE I ZONA
On je pitao načelnika Ivana Hajdarovića:
- Hoće li se na novoasfaltiranoj cesti prema Muri kod prvog mosta postaviti zaštitna ograda kakva je ranije bila, što će se učiniti da se kraj drugog mosta ilegalno ne dovoze cisternama fekalije iz septičkih jama te što je s uređenjem raslinja uz poljske puteve i spomenutu cestu jer krošnje drveća na mnogo mjesta vise preko pola ceste...
Načelnik I. Hajdarović odgovorio je da će se zaštitna ograda na mostu postaviti prema tehničkim sandardima iduće godine te podsjetio da je problem ilegalnog izlijevanja fekalija u kanal širih razmjera te će se poduzeti mjere da se fekalije – kako je propisano – odvoze na uređaj za pročišćavanje. Uređenje raslinja uz cestu moguće je – rekao je Hajdarović – tek pod jednim uvjetom:
- Moramo utvrditi točne međe i vlasnike parcela uz prometnice, nakon čega će se provesti općinska odluka o čišćenju zaštitnog pojasa, a to se mora obaviti izvan vegetacijske sezone.
Ž. Žerjav postavio je još dva pitanja budući da ostali vijećnici nisu pokazivali interes:
- Što je s davanjem u zakup ili prodajom poljoprivrednog zemljišta koje je zapušteno, a ranije ga je obrađivalo Agromeđimurje, te ima li kakvih naznaka da će se u poduzetničkoj zoni nešto početi graditi...
Načelnik I. Hajdarović odgovorio je vijećniku da se natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta raspisuje uskoro, no, to je izvan nadležnosti Općine i sada je u domeni posebne državne agencije.
U poduzetničkoj zoni dvije su prodane parcele prazne, a investitori imaju dozvole za gradnju i – prema informacijama koje načelnik ima – priprema se još jedan projekt. Međutim, u zoni su i dvije parcele upitne sudbine jer državno zemljište (još) nije prepisao na Općinu:
- Napravili smo sve što treba, ali naši se papiri već jako dugo u resornom ministarstvu bez ikakvih obrazloženja prekataju po ladicama... (MB)

Izvor: 3054