Gradovi i općine 11.09.2017. 07:15. Zadnja izmjena: 12.09.2017. 08:34.

Čakovec

Djeca hrvatskih branitelja, sudionici sportskog državnog susreta, na prijemu kod župana

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, održani su krajem kolovoza u dječjem odmaralištu „Vladimir Nazor“ u Savudriji.

Djeca branitelja na državnom susretu u Savudriji

Kako su se i s ovog natjecanja vratili s odličjima, četiri zlatne medalje i jednom srebernom, za njih je upriličen prijem u Velikoj vijećnici Međimurske županije, gdje su djecu dočekali domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem. Bila je to prigoda da im župan i osobno čestita na ostvarenim uspjesima, potakne ih da se i dalje trude i vježbaju, uz sigurnost da rezultati zasigurno neće izostati. Također, iskoristio je priliku istaknuti kako će uvijek imati potporu Međimurske županije, koja prati rad i aktivnosti udruga branitelja, stipendira djecu branitelja i pomaže njima i roditeljima u daljnjem školovanju.

Kako su mu pritom objasnili, natjecanje se sastajalo od sedam disciplina, dok su naši Međimurci sudjelovali u stolnom nogometu, elektronskom pikadu, likovnoj radionici i modeliranju te postigli zavidne rezultate, dostojno predstavili svoju županiju, a za svoj su trud nagrađeni medaljama. Nakon ugodnog razgovora, prezentiranih dojmova, čašćenja te pokoje šale,  zajedničkom fotografijom ovjekovječen je ovaj veseli susret.