Gradovi i općine 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Dobravske novine / kanalizacija i rasvjeta

Općina Donja Dubrava, uredništvo Dobravskih novina i mjesne udruge u tijeku su priprema za tiskanje 41. broja Dobravskih novina, informativnog glasila Općine Donja Dubrava koje izlazi dva puta godišnje. Udruge, a ima ih oko dvadesetak, uredno dostavljaju svoje materijale o proteklom šestomjesečnom radu, kao i planovima za naredno razdoblje. Općinske novine bit će tiskane u 700 primjeraka, a iz proračuna će se za njih izdvojiti oko 10.000 kuna.(zč)

Unatoč hladnom vremenu, u Donjoj Dubravi traju radovi na izgradnji površinske kanalizacije na lokaciji iza crkve, konkretnije - u Ulici Prilaz. Nakon dugog niza godina, u ovom vrlo zapostavljenom dijelu mjesta, uz sam centar, ulica će dobiti nekoliko upojnih bunara koji će imati zadatak zbog neadekvatnog nizinskog terena upiti vodu stajaćicu nakon kiša. Dio terena će se i zacijeviti. Radove izvodi građevinska firma Luwa Čakovec, a novac za radove osiguran je u općinskom proračunu.
Inače, u Donjoj Dubravi već je postavljena božićna rasvjeta, dijelom obnovljena novim rasvjetnim tijelima, a na rotoru u samom centru mjesta, na prijedlog Odbora za uređenje mjesta, postavljen je veliki adventski vijenac.(Z.Č.)

Izvor: 3059