Gradovi i općine 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

DOMAŠINEC: Promjene u Vijeću / Za sport 21.300

Općinsko vijeće Domašinca doživjelo je promjene u svom vrhu - na posljednjoj je sjednici Mandatno povjerenstvo izvijestilo da je svoj mandat u mirovanje stavio Mladen Špilek, a zamijenila ga je Ivana Jančec, oboje s liste SDP-a iz Turčišća. Kako je Špilek bio potpredsjednik Vijeća, biralo se nositelja ove dužnosti, pa ga je Ivana Jančec odmah i tu zamijenila.
Izabrana je i druga potpredsjednica Vijeća (mjesto je ostalo prazno još od konstituiranja) - Ana Krznar, s nezavisne liste, iz Domašinca.(k)

Općina Domašinec u 2014. godini za javne potrebe u sportu u svom proračunu ima predviđena sredstva u iznosu od 21.300 kuna. Registrirane sportske djelatnosti na njenom području su nogomet (NK Dinamo iz Domašinca i NK Borac iz Turčišća) i sportski ribolov (SRD Bjelka iz Domašinca i SRD Ribica Turčišće). Tu su i djelatnosti školskog sportskog kluba, a Općina je kao domaćin uključena u neke sportske manifestacije. Općinsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici odlučilo o raspodjeli sredstava - 2 tisuće kuna dobit će SRD Bjelka, ostalim udrugama na raspolaganju je 15 tisuća kuna, iz čega će se sredstva dodjeljivati po posebnom zahtjevu i ovisno o tome budu li osigurana. Općina će imati rezervirana sredstva za domaćinstvo etapama raftinga na Muri (2 tisuće kuna) i biciklističke manifestacije BIMEP (1.300 kuna), dok je tisuću kuna ostavljeno za moguća domaćinstva drugih sportskih događanja ili manifestacija.
D.Kovač

Izvor: 3074