Gradovi i općine 29.07.2020. 11:50. Zadnja izmjena: 29.07.2020. 11:51.

Što smo napravili od prošlog proštenja?

Donja Dubrava proslavila svoj dan

Povodom dana Općine i blagdana svete Margarete, zaštitnice Župe u Donjoj Dubravi, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su prisustvovali vijećnici iz redova HNS-a i SDP-a dok su se svi vijećnici koalicije HDZ-HSS-HSLS-a 'ispričali' te time pokazali da se netrpeljivost iz redova OV-a prenosi na sve sfere djelovanja u D. Dubravi.

Prisutni su bili i predstavnici udruga, ravnateljica Osnovne škole Mirjana Ribić, ravnateljica Dječjeg vrtića Dubravka Horvat, državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir, župan Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, direktor Međimurje-plina Nenad Hranilović, direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, direktor turističke zajednice MŽ-a Rudi Grula, Stjepan Golubić iz HEP-a, predsjednik Gradskog vijeća Preloga Đuro Ujlaki te načelnici donjomeđimurskih općina.

Sjednicu je uvodnim govorom otvorio predsjednik Vijeća Josip Ribić, dok je načelnik Marijan Varga rekao što se sve u Donjoj Dubravi radilo u vremenu od prošlog blagdana sv. Margarete. Kao najveće projekte spomenuo je obnovu zgrade Zalan, ulaganje u poduzetničku zonu, aglomeracija Dubrava koja nažalost trenutno stoji jer su izvođači dobili rok za odgodu na šest mjeseci zbog epidemije koronavirusa, izgradnju novog dječjeg igrališta te izgradnju nadstrešnice na sportskom objektu nogometnog kluba i postavljanje rasvjete na teniske terene.

ZASLUŽNI

Na sjednici su dodijeljena i općinska priznanja. Zahvalnice su primili: Anđelko Lisjak za razvoj i napredak teniskog sporta u Donjoj Dubravi, Ivan Međimurec za razvoj Nogometnog kluba Dubravčan te Darko Varga za razvoj košarkaškog sporta u općini. Plaketu općine Donja Dubrava primila je tvrtka Alfa car kao najveći proizvođač automobilske kozmetike u regiji, Udruga žena D. Dubrava povodom 75. godišnjice djelovanja te Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar za kontinuirano provođenje ekoloških projekata. Pohvaljeni su i učenici Osnovne škole Donja Dubrava Dajana Čmrlec, Fran Kolarić, Linda Horvat, Stipe Popović, Nina Varga i Lovro Strbad koji su svih osam razreda završili odličnim uspjehom. U prigodnom programu nastupila je sopranistica Marija Vidović uz pratnju Danijela Ota na klaviru te Antuna Horvata na klarinetu.