Gradovi i općine 14.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Donji Kraljevec - lopovi na prisilan način iznudili novac

U četvrtak, 10. srpnja, oko 12,30 sati, u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu 28-godišnjak iz Hodošana i 48-godišnjak iz Pribislavca kroz otvorena vrata terase ušli su u obiteljsku kuću gdje su uz prijetnju nožem od 64-godišnje vlasnice zatražili novac. Ona im je predala nekoliko stotina kuna, nakon čega su pretražili prostorije u kući i ukrali nakit i satove, što je vlasnica iskoristila i obavijestila policiju. Prije dolaska policijskih službenika 48-godišnjak je pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhićen, dok je 28-godišnjak zatečen u kući, te je nožem napao i policijskog službenika koji je prema njemu upotrijebio sredstva prisile – raspršivač, fizičku snagu i sredstva za vezivanje, i tako ga svladao i uhitio.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je također da su isti 28-godišnjak, 48-godišnjak i njegov 38-godišnji brat iz Pribislavca, u srijedu, 2. srpnja ove godine, lažno se predstavljajući kao kupci njegovih proizvoda, prijevarom namamili 64-godišnjaka iz Donjeg Kraljevca da dostavi svoju robu u njihovu kuću u Pribislavcu, gdje su ga protiv njegove volje zatvorili u jednu prostoriju. Tu su ga uz prijetnju smrću i udaranje rukama po tijelu prisilili da im preda novac koji je imao kod sebe, a nakon toga i da ih vozilom odveze svojoj kući gdje im je njegova 64-godišnja supruga iz straha predala još novca koji su tražili, nakon čega su ga pustili na slobodu.
Ukupno su na taj način od njega iznudili više stotina kuna.
Nadalje je utvrđeno i da su u petak, 4. srpnja oko 13,30 sati 38-godišnjak i 28-godišnjak ponovo došli do njegove kuće u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu izatekli ga na dvorištu gdje ga je 28-godišnjak udario drvenom letvom u tijelo, nakon čega su uz prijetnje smrću od njega i njegove supruge opet iznudili nekoliko stotina kuna.
Protiv 28-godišnjaka, 38-godišnjaka i 48-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu radi kaznenih djela „razbojništva“, „iznude“, „protupravnog lišenja slobode“ i „prisile prema službenoj osobi“, a sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio im je istražni zatvor, izvjestila je PU međimurska.

Izvor: 3090