Gradovi i općine 15.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

DONJI KRALJEVEC: Rekordno kratko – neke teme su odgođene

 

 

Petnaesta sjednica Općinskog vijeća Donjeg Kraljevca trajala je rekordno kratkih 40 minuta. Skratilo ju je skidanje nekih točaka sa dnevnog reda.

Najvažnija najavljena rasprava, o redefiniranju sporazuma o otplati obveze prema “Međimurskim vodama”, odgođena je jer dogovor još nije postignut, a odgođeno je i razmatranje molbe PZ “Stella” iz Donjeg Kraljevca za povrat komunalnog doprinosa u iznosu od 66 tisuća kuna, za gospodarsku građevinu koju pritisnuta teškoćama nije podignula. Tematska rasprava o budućnosti Centra dr. Rudolf Steiner nije bi bila na dnevnom redu.

Tri jednostavnije odluke nisu tražile raspravu, vijećnici su bili samo malo radoznali pod aktualnim satom. Ivan Markati (HDZ) pitao je da li korisnici državnog poljoprivrednog zemljišta na području Hodošana ispunjavaju svoje obveze za 2014. godinu, ispunjavaju je bio odgovor, ali je Markati zatražio da mu se odgovori pismeno. Zlatko Horvat (HDZ) se zanimao da li Općina traži pomoć za neke projekte, spomenuo je društvne domove u Svetom Jurju i Donjem Hrašćanu. Izvori države za regionalni razvoj sporo se otvaraju, rekao je načelnik Miljenko Horvat, prednost će imati projekt uređenja dječjeg vrtića u Donjem Kraljevcu, vjerojatno na red za kandidiranje dolazi u jesen, a dok traje jedan program ne može se kandidirati drugi.

Tomica Mihalec (HDZ) upozorio je na stanje bandera u Donjem Hrašćanu. To je stvar “Elektre”, ali njoj će pozornost biti skrenuta, rekao je načelnik. Božo Kolarić (HSS) se solidarizirao s Mihalecom kad je riječ o stanju nisponaponske mreže, spomenuo je i stanje transformatora, a kad je riječ o društvenim domovima upozorio da bi kao izvor pomoći trebalo u obzir uzeti i Ministarstvo kulture.(DK)

 

Izvor: 3142