Gradovi i općine 21.05.2019. 07:45. Zadnja izmjena: 21.05.2019. 10:12.

Svečana sjednica

Donji Kraljevec: Zlatna mladost i mudrost iskusnih oplemenjuju zajednicu

Povodom Dana općine Donji Kraljevec, 3.  svibnja u Donjem Kraljevcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su nagrađeni zaslužni pojedinci i udruge, uz prisustvo brojnih uzvanika.

Predsjednik Općinskog vijeća Zoran Strahija, istaknuo je pozitivne primjere.
- Da smo na pravom putu, govori nam i činjenica da se po gotovo svim kriterijima koji mjere uspješnost lokalne samouprave, poduzetništva i kvalitete življenja, nalazimo pri samom vrhu, rekao je.

Za iznimna ostvarenja na natjecanjima nagrade su primili: Twirling klub općine Donji Kraljevec, Mažoretkinje općine Donji Kraljevec, ekipa juniora Košarkašnog kluba D. Kraljevec i ekipa mladeži DVD-a Palinovec. Tea Vurušić i Mia Sabol iz Hodošana priznanje su primile za sportska dostignuća u karateu. Katarina Jančec iz Palinovca dobila je priznaje za iznimna postignuća na natjecanjima u twirlingu, a priznanje za osvojeni Kup Hrvatske - juniori, kao član SRD-a Palinovec primio je Jan Zrna.

Nisu zaboravili uspješne učenike i studente, koji su uz priznanja primili i novčane nagrade. Nagrađeni su: Luka Fajić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, ekipa košarkaša OŠ Donji Kraljevec za sudjelovanje na državnom natjecanju, Marija Recek za sudjelovanje na LiDraNu, Kristijan Kolar za osvojeno 2. mjesto na natjecanju "Mladi poduzetnik", Andrija Borović za sudjelovanje na državnom natjecanju iz tehničke kulture i Doroteja Šantavec za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju u kategoriji literarnih radova. Studenti - dobitnici Dekanove nagrade, također su istaknuti: Karlo Pintarić s Medicinskog fakulteta Zagreb, Tihana Bartolić s Pravnog fakulteta Osijek i Antonio Blažeka s Agronomskog fakulteta Zagreb. Plaketama Općine nagrađene su udruge i pojedinci koji aktivno doprinose razvoju svoje zajednice: Andrija Ribić primio je plaketu za dugogodišnji rad na području vatrogastva, SRD "Črnec" i SRD "Jezerišće" za 20 godina aktivnog i zapaženog rada i Vladimir Branašić za cjeloživotni rad i angažman u svim područjima društvenog života.

Izvor: D.Slamek