Gradovi i općine 19.07.2018. 22:35. Zadnja izmjena: 19.07.2018. 22:36.

Mursko Središće

Dražen Svemogući: Ukida Šengen, povećava mirovine?

Kakve je nove ovlasti preko noći stekao gradonačelnik Murskog Središća nije poznato, ali dale su mu znatno širi raspon krila nego do sad. Naime, na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Dražen Srpak svečano obznanio da je nakon dugog razmišljanja još ovaj tjedan odlučio – ukinuti Šengen!

- A usput ću možda i penzije u Hrvatskoj povećati za dvadeset posto, dodao je samouvjereno. Brzo je ipak istaknuo da karikira, jer ništa od navedenog nije u ingerenciji Grada niti gradonačelnika, kao ni brzina propuštanja putnika i gužve na Graničnom prijelazu Mursko Središće. Pitanje može li gradonačelnik ikako utjecati na smanjenje gužvi, koje su se značajno povećale s pojačanim dolaskom turista, postavio je predsjednik Vijeća Zvonko Vrtarić, no Srpaka su očito posebno pogodile prozivke u nekim medijima da ništa ne poduzima po tom pitanju, na koje se obrecnuo na sebi svojstven način.

- Graničnim prijelazima ne upravlja lokalna samouprava nego Ministarstvo unutarnjih poslova. U više sam navrata kontaktirao zapovjednika policije, ali kao gradonačelnik mogu samo zamoliti da ubrzaju protok, ništa više, pojasnio je naposljetku Srpak.

Izvor: 3299