Gradovi i općine 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Drugo mjesto za maštovite delicije

OPATIJA - U organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza u Opatiji je održano najznačajnije kulinarsko događanje - Dani hrvatskog kulinarstva te Kamelija kup. Riječ je o manifestaciji koja okuplja kuhare iz svih krajeva Hrvatske, kako bi pokazali svoja kuliarska umijeća, naučili nešto od kolega te sudjelovali u stručnim skupovima i prezentacijama. Kroz Kamelija kup u manifestaciju se uključuju i učenici srednjih strukovnih škola iz zanimanja kuhara i slastičara.
Na ovogodišnjem Kamelija kupu nadmetalo se 16 ekipa iz najboljih srednjih škola, među kojima i učenici Srednje škole Prelog: Ana Kraljić, Mateja Jurak i Mihael Rodinger (učenici završnih razreda koje je za natjecanje pripremila mentorica Ana Siladi). Učenici su pripremali hladna i topla jela te deserte od namirnica s kojima su upoznati tek pola sata prije početka natjecanja. Ovim sustavom natjecanja pred učenike je postavljen velik izazov u kojem u kratkom vremenu trebaju osmisliti jelo. Predstavnici preloške škole pripremali su hladno predjelo, glavno jelo i desert te osvojili drugo mjesto, čime je ova škola svrstana uz bok najboljih ugostiteljskih škola u zemlji.

Izvor: 2851