Gradovi i općine 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Dva nova specijalna vozila za odvoz otpada

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i direktorica društva GKP Čakom Snježana Tkalčec Avirović zaključili su u srijedu Sporazum o poslovnoj suradnji na području pripreme, provedbe i razvoja projekata izgradnje građevina za gospodarenje otpadom. Na osnovi zaključenog Sporazuma, Fond za zaštitu okoliša, temeljem podnesenih zahtjeva, odobravat će sredstva i sufinancirati realizaciju projekata.
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i gradonačelnik Čakovca potpisali su i Ugovor o neposrednom sufinanciranju nabave dva specijalna vozila za odvoz otpada, vrijedna 849.324 kune, od čega je Fond osigurao 40 posto, odnosno 339.730 kuna, dok je preostala sredstva osiguralo društvo GKP Čakom.
Sven Müller tom je prilikom rekao kako je malo konkretnih projekata koji su na tragu zbrinjavanja otpada kako propisuje i Zakon o održivom gospodarenju otpadom, pa neke jedinice lokalne samouprave teško zadovoljavaju formu i uspiju povući sredstva koja im nudi Fond za zaštitu okoliša. To nije slučaj s Čakovcem koji ima jasnu i konkretnu viziju projekata sanacije vlastitih deponija i provođenja projekata gospodarenja otpadom.
Potpisani Sporazum i Ugovor samo su dio rezultata uspješne suradnje Grada i Fonda koji surađuju i na pilot-projektu plavih kanti za odlaganje dječjih pelena, električnih bicikala i još nekih projekata Grada.

Izvor: 3078