Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

DVD D. PUSTAKOVEC: Čast je biti vatrogasac

Redovnu godišnju skupštinu održali su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Pustakovec. Za novog-starog predsjednika izabran je Branko Vadlja, za zamjenika predsjednika Mladen Čonka, zapovjednika Vjeran Štampar, a tajnika Dejan Čonka.
DVD Donji Pustakovec najbrojnija je udruga u selu, s blizu 100 članova. Ponosni su što gotovo svaka kuća ima vatrogasca natjecatelja, a neke i više. Zato su već dvije godine za redom s četiri ekipe sudjelovali na općinskom natjecanju, a 2013. godine s čak pet ekipa.
Najmlađi članovi društva na županijskim i općinskim natjecanjima postigli su rezultate na koje su i seniori iznimno ponosni. Mnogo ulažu u školovanje novih vatrogasaca, a prethodne godine bili su domaćini obuke za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase. Obuku je organizirala Vatrogasna zajednica Međimurske županije, a sudjelovalo je ukupno 60 kandidata iz 12 različitih dobrovoljnih vatrogasnih društava i svi su uspješno završili obuku. Bili su i domaćini vatrogasnog natjecanja za seniorke i seniore u organizaciji VZPO-a Donji Kraljevec - Goričan. Tijekom godine sudjelovali su na nizu smotri, vježbi, proslava i godišnjih skupština koje su dokaz dobre suradnje s ostalim društvima, ali i kvalitetnog rada. Unatoč krizi, započeli su s izgradnjom novog spremišta koje im je itekako potrebno te su nabavili nekoliko radnih odijela i potrebnu opremu. Na kraju skupštine podijeljene su diplome i zahvalnice, a vatrogasci i gosti nastavili su druženje uz domjenak i glazbu. (e.g.)
Snimila Iva Ivković

Izvor: 3069