Gradovi i općine 10.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

DVD Kuršanec dobio novo kombi vozilo

Prema godišnjem planu nabave Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec, kupljeno je novo kombi vozilo. Vrijedno je oko 200 tisuća kuna, a korisit će se potrebe prijevoza ljudi i opreme. Kako je prilikom svečane primopredaje održane u subotu ispred Društvenog doma u Kuršancu, naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, naši DVD-ovi u potpunosti ispunjavaju svoju ulogu, štoviše snaga su na koje se u svakoj prilici može računati. To je i jedan od najvažnijih razloga što Grad Čakovec prati potrebe svojih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a ovo vozilo samo je dio opreme koja je uz financijsku pomoć Grada nabavljena u posljednjih nekoliko godina.



Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, rekao pak je da se ove godine oprema nabavlja prema usvojenom planu. Nakon muljnih pumpi koje su za potrebe DVD-a kupljene na proljeće te ovog kombi vozila, naši DVD-i još će dobiti i potopne pumpe. Naime, zahvaljujući preventivi i edukaciji stanovništva požara je sve manje, no sve je više intervencija tijekom i nakon poplava. Upravo zato vrlo je važna spremnost i opremljenost vatrogasnih društava te je ove godine nabavljena baš takva oprema, rekao je, među ostalim, predsjednik Medved.



U ime DVD-a Kuršanec na kupljenom kombiju zahvalio se predsjednik Siniša Kregar, koji je rekao da sami nikad ne bi mogli skupiti sredstva za kupnju vozila koje im je prijeko potrebno. Na pomoći Vatrogasnoj zajednici i Gradu Čakovcu zahvalila se i predsjednica Vijeća mjesnog odbora Kuršanec Petra Horvat.

Izvor: 3159