Gradovi i općine 14.01.2017. 08:51.

Prostorija za rekreaciju nikad dosta

Dvorana Učiteljskog fakulteta uskoro na raspolaganju i građanima?

Unatoč izgradnji novih dvorana (ove je godine, podsjetimo, otvorena i ona u Ivanovcu) Grad Čakovec, što su potvrdili i gradski čelnici, i dalje muku muči s prostornim uvjetima za sve koji se žele baviti sportom i rekreacijom. No, kako je izvijestio zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan, za građane bi uskoro mogao biti otvoren još jedan sportski kompleks – bivša dvorana II. osnovne škole koja je pripajanjem nekadašnje Visoke učiteljske škole, Učiteljskom fakultetu postala vlasništvom Sveučilišta u Zagrebu, a bila je izgrađena samodoprinosom građana Čakovca.

Temu dvorane u kompleksu Učiteljskog fakulteta na sjednici je načela SDP-ova vijećnica Andreja Marić koja je kazala da bi sportske udruge i građani - rekreativci rado koristili sportske terene na spomenutoj lokaciji koji su međutim – pod ključem. Zamjenik Bogdan kazao je da je još prije sedam godina upozoravao da bi mogli ostati bez dvorane, no, da unatrag godinu dana pregovara sa zagrebačkim Sveučilištem.

Pregovori su sada pri kraju te je izrađen nacrt ugovor o najmu prema kojem bi se, u vrijeme dok dvoranu i terene ne koriste studenti Učiteljskog fakulteta te Međimurskog veleučilišta, oni otvorili za građane. Grad ujedno razmišlja i o dogradnji ili izgradnji još jedne manje dvorane na istom prostoru koja bi se na korištenje ustupila Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan, rekao je Bogdan.