Gradovi i općine 05.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

"E-škola" već od jeseni u čakovečkoj 1. osnovnoj školi

Tri od šest osnovnih škola na području Grada Čakovca ušlo je u pilot-projekt e-škole koje provode CARnet – hrvatska akademska i istraživačka mreža, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, osnivači i same škole. Odličan rad u gradskim školama početkom tjedna ponovno je povrđen uvrštavanjem 1. osnovne škole Čakovec među dvadeset škola u kojima će pilot-projekt "e-škola" započeti već ove jeseni.

 

U njega je ukupno uključeno 150 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, koje će se opremiti informacijsko–komunikacijskim tehnologijama, informatizirat će se procesi učenja, poučavanja i poslovanja, uvesti ultrabrzi internet, a nastavnicima i učenicima omogućiti da u svom svakodnevnom radu koriste računalnu i mobilnu opremu, obrazovne aplikacije te digitalne nastavne materijale. Čakovečka 1. osnovna škola ponajbolja je u informatizaciji, mnogo ulaže u opremanje i informatičku izobrazbu učenika i nastavnika, a i partner su Appleu. Jedina su škola u Međimurju koja je temeljem rezultata odabrana da bude među prvih dvadeset u državi u kojima će se ovaj projekt početi provoditi već ove godine godine.

 

Škola i Grad Čakovec ovih će dana s CARnetom potpisati ugovor, temeljem kojeg će se provoditi projekt. Konkretno, 1. osnovna škola u prvoj fazi dobit će ultrabrzi interent, tri učionice opremit će se pametnim pločama, a učitelji će dobiti  tablete.

Izvor: 3123