Gradovi i općine 13.02.2018. 06:20. Zadnja izmjena: 13.02.2018. 06:20.

Reciklažno je važno

Ekološko osvješćivanje zajednice putem izložbe, e-letka i predavanja

Akcijom Reciklažno je važno održanom u zgradi Scheier u Čakovcu klub Inner Wheel Distrikt 191 Hrvatska obilježio je međunarodni dan Inner Wheela, dan kada je osnovan prvi Inner Wheel klub u Engleskoj, 10. siječnja 1924. godine. - Danas ponosno predstavljamo e-letak koji smo izradili u suradnji s Zaštitarsko-ekološkom organizacijom Nobilis. On predstavlja bazu za predavanja na temu recikliranja, a nalazit će se na našoj internet stranici te će svakome biti dostupan za preuzimanje, kazala je Čakovčanka Snježana Petrović-Tkalčec, predsjednica IW Districta 191 u mandatu 2017/2018.

Izložbom radova napravljenih od reciklažnih materijala svoje zalaganje na području očuvanja prirode pokazali su Gospodarska škola Čakovec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec i dječji vrtić Krijesnica dok je predavanje o reciklažnim dvorištima na području Međimurske županije i o nedostatku istih održao Saša Avirović iz komunalne tvrtke Čakom.

- U našim srednjim školama održavaju se značajne aktivnosti kojima učenici i nastavnici podupiru recikliranje i zaštitu prirode. Ekološkoj tematici dodali smo još i temu zmaja Pozoja, potaknuti legendom koju je napisala naša članica Vesna Kalšan, objasnila je Petrović- Tkalčec. Temu su škole odlično prihvatile pa je između njih i Inner Wheel kluba dogovoreno da će do kraja šestog mjeseca surađivati i još više razviti ideje poput čipsa Pozoj Ekonomske škole Čakovec i drugih proizvoda na temu legende o zmaju koji leži ispod Čakovca. Prije samog otvorenja izložbe, Dejan Buvač i Ana Zrna iz Dječjeg gradskog kazališta Čakovec interpretirali su Legendu o zmaju Pozoju iz knjige Čakovečke legende autorice Vesne Kalšan.