Gradovi i općine 25.04.2017. 13:57. Zadnja izmjena: 25.04.2017. 14:05.

NowWeMOVE kampanja  

Europski dan bez dizala u srijedu, 26. travnja

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te u suradnji sa Srednjom školom Čakovec, Županijskom bolnicom Čakovec, Trgovačkim društvom Međimurka d.d. Čakovec i Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije u srijedu 26. travnja od 9-11 sati, obilježit će se 3. po redu Europski dan bez dizala.  Dan bez dizala je pan-europska inicijativa koju je u sklopu NowWeMOVE kampanje pokrenula Međunarodna organizacija za sport i kulturu (International Sports and Culture Association -ISCA). Ovom se inicijativom želi potaknuti ljude da iskoriste svaku priliku za tjelesnu aktivnost te da hodaju stepenicama umjesto da koriste dizala ili pokretne stepenice.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji s brojnim partnerima, se već treću godinu pridružuje toj inicijativi, kako bi još jednom poslao poruku o važnosti tjelesne aktivnosti i vježbanja za unapređenje zdravlja te prevenciju i kontrolu brojnih kroničnih bolesti i stanja. U srijedu, 26. travnja od 9-11 sati, u glavnom holu novog dijela Županijske bolnice Čakovec, u holu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u prostorima Trgovačkog centra Međimurka u Čakovcu, te ispred Centra za kulturu u 
Čakovcu, učenici Srednje škole Čakovec – smjer fizioterapeut i smjer medicinska sestra/tehničar, te članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije će prolaznicima dijeliti promotivne materijale te će ih motivirati da umjesto dizala koriste stepenice.

Pozivamo i Vas da se pridružite obilježavanju 3. Europskog dana bez dizala, budite promicatelj tjelesne aktivnosti u svojoj sredini - hodajte stepenicama umjesto da koristite pokretne stepenice ili dizala, pozovite prijatelje i kolege da Vam se pridruže, zatvorite neka dizala u zgradi u kojoj živite ili radite, ali vodite računa o potrebama osoba s invaliditetom! Pogledajte video s prošlogodišnjeg obilježavanja Dana bez dizala u Međimurskoj županiji.