Gradovi i općine 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

G. KRALJEVEC: U nedjelju mjesni izbori

Mještani naselja Općine Donji Kraljevec s pravom glasa pozvani su da u nedjelju, 25. svibnja svoj glas daju dva puta - na izborima za Europski parlament, ali i na izborima za vijeća svojih mjesnih odbora. Izbori su odvojeni, tj., provode ih različita povjerenstva i birački odbori, ali za građane birače to znači samo da će na biračkim mjestima, onim već uobičajenim, za glasanje na europskim izborima ići u jednu prostoriju, a za glasanje na mjesnima u drugu.
Evo i prijavljenih lista, a u zagradama su navedeni njihovi nositelji: u Donjem Kraljevcu za povjerenje mještana natječu se HDZ (Antun Marodi), Hrvatski laburisti - Stranka rada (Milica Runjak), HNS (Željko Kožnjak), HSS (Mladen Blažeka) i SDP (Borislav Čevizović), a u Hodošanu HDZ (Jerko Blagus), HSS (Zvonko Vadlja) i SDP (Zoran Strahija).
U Donjem Hrašćanu liste imaju HDZ (Tomica Mihalec), HSS (Krešimir Barić) i SDP (Valentina Jurčec), a u Palinovcu HDZ (Josip Čemerika), MDS (Ivan Pavlic) i HLSR (Vladimir Sabol).
U dva mjesta mještani neće puno birati, liste je istaknuo samo HDZ - u Donjem Pustakovcu nositelj je Igor Ivković, a u Svetom Jurju u Trnju Božidar Fajić.(k)

Izvor: 3082