Gradovi i općine 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

GARDINOVEC: Živimo aktivno i zdravo

Udruga građana Gardruža Gardinovec i ove se godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna kretanja (Move Week 2013), uz moto Živimo aktivno i zdravo u lokalnoj zajednici, u okviru kampanje NowWeMove (Sad se /po/krenimo) koju provodi Međunarodno udruženje Sport i kultura (ISCA-International Sport and Culture Association), uz financijsku potporu Europske unije.
Europski tjedan kretanja kao promocija zdravog stila života ove je godine od 7. do 13. listopada održavan u tridesetak zemalja, a Gardruža je bila među promotorima tjelesne aktivnosti kao važnog faktora u podizanju kvalitete života.
U nedjelju, 13. listopada, Gardinovčani su u svom parku kod društvenog doma organizirali niz sportsko-rekreativnih aktivnosti: krenuli su u rekreacijsku šetnju, uz prethodnu edukaciju u nordijskom hodanju i aerobik zagrijavanje. Šetali su prirodom kraj Gardinovca, uz potok i ribnjak SRD-a Šaran, a nakon šetnje i okrepe, bila su natjecanja u bacanju kolutova, pikadu, rušenju ciljeva, visećoj kuglani, bacanju potkove, badmintonu i odbojci na pijesku. (MB)

Izvor: 3055