Gradovi i općine 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Glavatica ekipno najjača

Na ribnjaku kod Oporovca ove je godine održan Kup Grada Preloga, natjecanje u sportskom ribolovu u kojem se nadmetalo 20 natjecatelja iz četiri ekipe ribičkih društava s preloškog područja (Oporovca, Draškovca, Cirkovljana i Preloga).
Oporovečka Sloga djeluje 32 godine i trenutno okuplja 70-ak ribiča:
- U pripremi i realizaciji Kupa koji smo organizirali vlastitim snagama velik su teret odnijeli Nenad Pigac, Franjo Slaviček, Antun Režek, kao i Damir Dominić te Ivan Snopek. Zahvaljujemo na potpori gradonačelniku Dragutinu Glavini i predsjedniku Vijeća mjesnog odbora Oporovca Damiru Pigacu - rekao nam je predsjednik SRD-a Sloga Oporovec Vladimir Sabolić koji je i sam, uz tajnika Društva Marjana Turka, dao svoj doprinos organizaciji natjecanja.
Ekipa preloške Glavatice u sastavu Šeko Ajdarpašić, Mladen Klajnščak, Rajan Juršić, Leo Begović te Josip i Željko Mikloška osvojila je 1. mjesto, a u ekipnoj konkurenciji slijede SRD Sloga Oporovec, Smuđ Draškovec te Ostriž Cirkovljan.
U pojedinačnoj konkurenciji s 5.670 grama ulovljene ribe pobijedio je Drago Mihoci iz oporovečke Sloge, drugo mjesto pripalo je Josipu Mikloški iz Glavatice Prelog (3.730 grama), a treći je Tomislav Tota iz SRD-a Smuđ Draškovec (2.495 grama).
(d)

Izvor: 2873