Gradovi i općine 27.01.2017. 09:28. Zadnja izmjena: 28.01.2017. 19:49.

Policijska uprava međimurska

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio Međimurce

Marko Srdarević, novi glavni ravnatelj policije, nedavno je posjetio sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu. Održao je sastanak s članovima kolegija rukovoditelja policijske uprave te načelnicima svih postaja. 

Poznato je da ministar Vlaho Orepić namjerava preustrojiti policiju i ostaviti samo četiri velike uprave uz Zagreb. Na tragu Orepićevog koncepta, u kojem će mnogi (ruko)voditelji postati višak, i Srdarević je Međimurcima naglasio da "treba ojačati nukleus policijskog rada, a to je policijska postaja". - U narednom razdoblju jedan od glavnih strateških ciljeva policije bit će suzbijanje korupcije na svim razinama - zaključio je Srdarević. 
Međimurci su mu potom iznijeli svoju problematiku, tj. koliko su opterećeni kombinacijom velikog broja graničnih prijelaza, te krađa koje traže veliki angažman temeljne i kriminalističke policije. Potom je održao sastanak s najučinkovitijim službenicima PU međimurske. 

- Iznimna dostignuća i ostvarene radne rezultate predstavili su mu Marina Matulic-Horvat, Marija Nemec, Kristijan Zelić, Mario Fundak, Mihael Žvorc, Vladimir Pintar, Ivica Goričanec, Marko Nikolić, Mario Poljaković, Bruno Hozmec, Josip Jalšovec i Mario Bukovec - izvijestili su iz policije.