Gradovi i općine 09.01.2017. 13:12. Zadnja izmjena: 09.01.2017. 13:52.

Radni posjet

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio Policijsku upravu međimursku

U prvi radni posjet najsjevernijoj policijskoj upravi, 5. siječnja u prijepodnevnim satima stigao je glavni ravnatelj policije, Marko Srdarević.

U sjedištu Policijske uprave međimurske susreo s najužim članovima kolegija rukovoditelja Policijske uprave i načelnicima svih policijskih postaja. Predstojeći preustroj predviđa da se osnaži osnovna organizacijska struktura policije. Ujedno, ustroj policije svakako bi trebao pratiti lokalnu problematiku, odnosno adekvatno reagirati na specifičnu sigurnosnu situaciju u nekoj sredini.

Glavni ravnatelj posebno je naglasio kako najveći teret obavljanja policijskih poslova otpada na manji broj najkvalitetnijih službenika te je potrebno potaknuti i druge djelatnike na dodatni angažman i zalaganje. Kako bi se kontinuirano i adekvatno nagradio trud te zalaganje najučinkovitijih službenika, izrađuje se Pravilnik o nagrađivanju policijskih službenika, a njegova primjena krenula bi krajem ovog mjeseca.

U narednom razdoblju jedan od glavnih strateških ciljeva policije bit će suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala na svim razinama.

Rukovoditelji Policije uprave međimurske upoznali su ravnatelja s trenutnom sigurnosnom situacijom u Međimurskoj županiji te iznijeli konkretne prijedloge kako bi se uspješno riješili postojeći problemi. Na području Policijske uprave međimurske nalazi se veliki broj graničnih prijelaza, što uz sve izraženiju migrantsku krizu, zahtjeva konstantu nazočnost policije na državnoj granici. Ujedno, veliki angažman temeljne i kriminalističke policije otpada na problematiku kaznenih djela protiv imovine (krađe i teške krađe).

Na kraju posjeta glavni ravnatelj održao je sastanak s najučinkovitijim i najistaknutijim policijskim službenicima Policijske uprave međimurske. Iznimne radne rezultate ostvarili su Marija Nemec iz Policijske postaje Štrigova, Kristijan Zelić i Mario Fundak iz Policijske postaje Čakovec, Mihael Žvorc, Vladimir Pintar i Ivica Goričanec iz Policijske postaje Prelog, Marko Nikolić iz Policijske postaje Mursko Središće, Mario Poljaković iz Postaje prometne policije Čakovec, Bruno Hozmec iz Interventne jedinice policije, Josip Jalšovec i Mario Bukovec iz Službe kriminalističke policije, dok je uspješan tim prevencije predstavljala Marina Matulic - Horvat iz Ureda načelnika Policijske uprave.

Glavni ravnatelj pohvalio je njihove radne rezultate i dodatne napore koje su uložili kako bi kvalitetno i učinkovito obavili svakodnevne policijske poslove.

Tijekom posjeta, kako bi odao počast poginulim i nestalim pripadnicima Policijske uprave međimurske, glavni ravnatelj policije kod spomen - ploče zapalio je svijeću.

Izvor: PUM