Gradovi i općine 03.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

GLUMCI KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC PRIMLJENI U HRVATSKO DRUŠTVO DRAMSKIH UMJETNIKA

Veliko priznanje stiglo je prošlog mjeseca na adresu Kazališne družine Pinklec. Glumci Karolina Horvat, Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Igor Baksa i Davor Dokleja postali su redovni članovi strukovne udruge HDDU. Nakon višegodišnjeg profesionalnog glumačkog rada u Pinklecima, ali i ostalim kazalištima za djecu i mlade u Hrvatskoj, ove je Čakovčance struka potvrdila i primila u svoje članstvo.
Ukratko, evo ponešto o svakom od njih:
Glumica: Karolina Horvat
Rođena je 1987. godine u Čakovcu. Od 2014. član je HDDU-a. U KD Pinklec je od 2003. godine. Najmanja je, najmlađa i najslađa od navedenih glumaca u Pinklecima. Osim u Pinklecovim predstavama možete je vidjeti i u HNK Varaždin i Dječjem kazalištu Dubrava. Iako je najmanja njen naoko nježan i krhki izgled neka vas ne zavarava. Glumica je to koja kad stane na scenu u tren oka svojom glumačkom sposobnošću i virtuoznošću poraste u očima svakog.

Glumac: Igor Baksa
Rođen je 1980. u Čakovcu. Od 2014. član je HDDU-a. Kazalištem se bavi od 1997., a profesionalno od 2008. Član je kazališne družine Pinklec, a trenutno glumi u nekoliko produkcija u Zagrebu i Velikoj Gorici. Osim u dramskim predstavama i predstavama za djecu, zahvaljujući sluhu i sklonosti ka glazbi, igra i u mjuziklu. Radi i glazbu za kazalište, frontmen je benda Komedija (iliti Kom3dija). Želja mu je, plan i jedan od ciljeva igrati na filmu i u sitcomu, pa se u tom smislu preporučuje pravom redatelju i/ili producentu.

Glumac: Bruno Kontrec
Rođen je 1979. godine u Čakovcu. Od 2014. član je HDDU-a. Član je KD Pinklec od 1999. godine. Osim u Pinklecovim predstavama možete ga vidjeti u Gradskom kazalištu Žar ptica Zagreb, Dječje kazalište Dubrava i HNK Varaždin. Čest je gost malih ekrana kao reklamno lice za mnoge domaće kompanije. Kad ne glumi možete ga zateći kako osmišljava i šarafi scenografiju za Pinklecove predstave. Ne zna baš pjevati, iako bi to silno želio. Smisao za ritam jača mu je strana pa ga ne rijetko možete vidjeti kako u predstavama bubnja, lupka ili u ritmu skače.

Glumac: Mario Jakšić
Rođen je 1981. godine u Čakovcu. Od 2014. član je HDDU-a. Član je KD Pinklec od 2002. godine. Osim u Pinklecovim predstavama igra i u HNK Varaždin i Dječjem kazalištu Dubrava. Fizičke mogućnosti ovog glumca neizmjerne su. Uvaženi redatelji često te mogućnosti dobro koriste u predstavama, a Mario još bolje u tome uživa. Npr. transformaciju iz čovjeka u psa i natrag on će učinit s nevjerojatnom lakoćom. Fotografija mu je drugo ime. Dizajn plakata i propagandnih materijala za Pinklecove predstave njegov je stalni posao.

Glumac: Davor Dokleja
Rođen je 1981. godine u Čakovcu. Od 2014. član je HDDU-a. Od srednjoškolskih dana član je profesionalne Kazališne družine Pinklec. Osim u Pinklecima, imao je par profesionalnih premijera u HNK Varaždin i u Dječjem kazalištu Dubrava. Aktivno se služi u govoru i pismu engleskim jezikom, a španjolski se aktivno pravi da zna. Najveći je glumac u Pinklecima (po stasu, naravno, ne po kvaliteti) što je ponekad prednost, ali često i kostimografski trošak. Osnivač je i voditelj Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec.

Izvor: 3088