Gradovi i općine 31.12.2016. 09:08. Zadnja izmjena: 31.12.2016. 09:16.

Sredstva za socijalnu samoposlugu

Godinu punu investicija Grad Čakovec zaključuje dočekom s humanitarnim prizvukom

Doček Nove godine u Čakovcu, na kojem će se donirati sredstva za novu socijalnu samoposlugu, kruna je za Čakovec iznimno uspješne godine pune investicija i realiziranih projekata. Potaknut velikim opsegom izvedenih radova i uvedenih noviteta, te pripremljenom projektnom dokumentacijom, gradonačelnik Stjepan Kovač optimističan je u prognozama za 2017. godinu.

Završili smo gradnju kanalizacijske mreže u gotovo svim naseljima, započela je obnova i unaprjeđivanje pročistača, uredili smo ulice, uspješno proveli projekt "Pomoćnici u nastavi II" i započeli projekt "Pomoćnici u nastavi III", gdje smo ukupno iz Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili 4 milijuna kuna, proširili smo prostore Osnovne umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“. Sigurno parkiralište za bicikle, novi električni bicikli i novo dječje igralište posebno su nam drage investicije, jer čine život u Čakovcu ugodnijim za mlade, izjavio je gradonačelnik Kovač.

Osim toga, u Čakovcu se započelo s provedbom projekta DynamicLight. Čakovec je proglašen i ambasadorom alternativnih goriva, i dalje jedan od najtransparentnijih hrvatskih gradova, a među vodećima je i na listi realiziranih ulaganja.

U 2016. su nam u fokusu bili obrazovanje i sport. Tako je na našem području otvorena školska sportska dvorana obnovljena streljana, uređena nova kuglana, obnovljena streljana u Mačkovcu, počela je provedba projekta Prehrana u školama za učenike slabijeg imovinskog stanja, nabavljeno vozilo za potrebe sportskih klubova, a potpisani su i ugovori za prijevoz čakovečkih osnovnoškolaca s domaćim prijevoznicima. Nastavili smo sa stipendiranjem studenata, pa je ove godine potpisano 80 novih ugovora, za godišnji iznos od 2.500.000,00 kuna. Tu je i projekt besplatnih udžbenika za naše osnovnoškolce, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Turistima je najzanimljivije bilo Porcijunkulovo, manifestacija koja premašuje brojku od 230.000 posjetitelja, i otvoreno klizalište u središtu grada, dok je gospodarski za 2017. najinteresantniji započeti projekt komasacije na području Grada Čakovca i nova strana investicija u proizvodnju, LTH Alucast. Time će nastaviti ekspanzija pozitivne poduzetničke klime, koja je ove godine dovela do otvaranja mnogobrojnih radnih mjesta i smanjila nezaposlenost na dosad najnižu razinu, te stvorila preduvjete da se usmjerimo na povećanje plaća.

Izvor: Grad Čakovec