Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Godišnja skupština DVD-a Strahoninec

Redovnu godišnju skupštinu u subotu, 25. siječnja održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Strahoninec. Na proteklu godinu pred brojnim se članovima, kao i gostima iz drugih DVD-a, osvrnuo predsjednik Zlatko Golec.
- 2013. godina u povijesti Društva ostat će upisana velikim slovima jer smo preselili u nove prostorije. Svjesni smo da uvjete za rad kakve sada imamo ima mali broj DVD-a u našoj okolici, rekao je uvodno Golec.
Osim sudjelovanja na brojnim natjecanjima i različitih gostovanja, strahoninečki vatrogasci krajem svibnja bili su i domaćini, i to natjecanja djece i mladeži Vatrogasne zajednice grada Čakovca, kao i skupštine vatrogasnih veterana Međimurske županije. Na samim natjecanjima osvajali su različita mjesta.
- Mislim da možemo biti zadovoljni s obzirom na broj poslanih desetina, dok će se, ako nastavimo s aktivnostima, rezultati pokazati kad-tad, naglasio je Golec.
Jedini požar na području Strahoninca u prošloj godini zabilježen je sredinom srpnja. Zapalila se slama na jednom polju, a vatru su, uporabom visokotlačnog sklopa, ugasila 2 vatrogasca.
Članovi DVD-a obavili su i nekoliko tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija, no, i jednu specifičnu - punjenje krovnog bazena na objektu Centra za kulturne i društvene namjene preko podzemne hidrantske mreže, s ciljem da se utvrdi nepropusnost bazena.
DVD Strahoninec broji 122 člana, od kojih 54 muških, 29 ženskih i 39 djece i mladeži. (V. Kelkedi)

Izvor: 3067