Gradovi i općine 12.06.2020. 14:35. Zadnja izmjena: 12.06.2020. 14:36.

Općinsko vijeće

GORIČAN: Kome nagrada za životno djelo?

Općinsko vijeće Goričana jednoglasno je odlučilo o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja koja se dodjeljuju uz Dan općine – 24. lipanj. Nagradu za životno djelo primiti će Zvonimir Pahek – zaljubljenik u Goričan koji je u svome rodnome mjestu čitav život i izrazito društveno aktivan. Bio je tako predsjednik mjesnog Saveza omladine, organizator festivala Prvi glas mladih Međimurja kao i igrač, a zatim tajnik, trener i predsjednik Nogometnog kluba Trnava. Ujedno je dugogodišnji član kao i tajnik Kulturno umjetničkog društva Goričan te na različite načine podupire i rad svih drugih udruga iz mjesta.

Godišnje nagrade biti će dodijeljene uspješnim članovima udruge Mažoretkinje i twirling klub Goričan Bernardu Baraču, Ivi Vojvodi, Anji Baksi, Mariji Blažek i Lei Markan, zatim Miroslavu Teru koji je društveno aktivan na svim područjima te je uz ostalo nabavio 13 instrumenata za Puhački orkestar Goričan kao i predsjedniku Sportskog ribolovnog društva Smuđ Branku Mesariću za promicanje sportskog ribolova. Općinske zahvalnice biti će uručene učenici osmog razreda Osnovne škole Goričan Josipi Jalšovec, Andriji Detoniju, Vladimiru Paheku, Sofiji Gudlin, Steli i Nini Horvat, Antoniji Stančin, Moniki Kos i Predragu Lukovnjaku.

Koncerti otkazani

Općinski čelnici Goričana još utvrđuju detalje vezane uz ovogodišnje obilježavanje Dana općine. Svečana sjednica na kojoj će biti i uručena priznanja sigurno će biti održana, no otpali su, ranije planirani koncerti Mladena Grdovića i Nene Belana.