Gradovi i općine 09.04.2019. 08:12. Zadnja izmjena: 09.04.2019. 08:12.

Goričan: Ne pomognu li, dogodit će im se narod

Jedan od kapitalnih projekata koji bi za mjesec dana trebao početi na području općine Goričan je i izgradnja uspornog nasipa uz potok Trnavu te obnova devastiranog črnog mosta. Kako je izvijestio općinski načelnik Mario Moharić, riječ je o investiciji Hrvatskih voda ukupno vrijednoj oko 50,000.000 kuna. No, njena realizacija znači i prolazak stotina kamiona kroz naselje, koji će natovareni težiti i do 50 tona, dok mještani već i sad, zbog izgradnje nasipa uz Muru, trpe kamionski promet. Projekt uz Trnavu realizirati će se nekoliko godina pa je na prijedlog  vijećnika Leonarda Gudlina o problemu kamiona raspravljano i na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća.

- Vrlo skoro postati će nesnosno, a stvar nije samo u tome što će se uništiti prometnice već će biti jako narušena i sigurnost sudionika u prometu, osobito pješaka i biciklista. Imaju alternativne pravce. Ako nam se ne pomogne, uslijediti će događanje naroda, rekao je načelnik Moharić, koji je dan kasnije održao sastanak s čelnicima PUM-a, ŽUC-a, te Grada Preloga i Općine Donji Kraljevec. Na njemu je načelno dogovoreno da će kamioni (koji će dolaziti s autoceste) prije ulaska u naselje skrenuti na poljski put koji se proteže paralelno s nasipom Trnave.

Vijećnici su se se pak usuglasili da se promet dopusti tek kamionima s ukupnom nosivosti do 35 tona, dok će uskoro uslijediti i detaljnija razrada odluke.

Hoće li prijedlozi zaživjeti u praksi dok počne izgradnja nasipa?