Gradovi i općine 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

GORIČAN: Plan / objekat

Općina Goričan uskoro će odrediti svoje prioritete iz nedavno odobrenog programa IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske u kojoj sudjeluje zajedno s općinama Donji Vidovec i Donja Dubrava na hrvatskoj strani Mure te udrugom Muramente, odnosno općinama s hrvatskom manjinom, na mađarskoj strani.
Program treba omogućiti izradu niza razvojnih projekata, osobito u fazi planiranja i projektiranja, u jedinicama lokalne samouprave koje obuhvaća. Sudionici za projekte moraju iz programa osigurati svoja sredstva, a iz fonda programa od 107 i pol tisuća eura vratit će im se 85 posto.
U Goričanu, kao o svom prvom programu, razmišljaju o izradi srednjoročne razvojne strategije, očekivanog koštanja od 50 do 70 tisuća kuna, koja će biti osnova za prijavu kasnijih razvojnih projekata za pomoći EU.
Njih će biti još - sudionici programa najavljuju i trajnije učvršćenje veza formiranjem Europske grupacije za teritorijalnu suradnju, po pravilima Europske komisije.(k)

GORIČAN
Saniran objekat
Ovih dana u Goričanu su završili radovi na asfaltiranju platoa ispred objekta NK-a Trnava uz nogometno izgralište, na ukupnoj površini od 980 kvadratnih metara. Istovremeno su se izveli i završili radovi u unutrašnjosti objekta, ukupne vrijednosti 229 tisuća kuna. Projekt zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a sa 180 tisuća kuna, a preostali iznos - 49 tisuća kuna - Općina Goričan. Ovime je završila druga faza rekonstrukcije navedenog objekta. (zč)

Izvor: 3059