Gradovi i općine 07.09.2020. 09:46. Zadnja izmjena: 07.09.2020. 09:47.

Počela nastava!

Goričan: Uz novu dvoranu i obnovljenu školu, svakom učeniku osnovne i srednje škole 200 kuna

Unatoč tome što je ovo period nove (ne)normale situacije, život žitelja Goričana se i dalje razvija i radi se na podizanju kvalitete života u duhu održivog razvoja. Tu su uključeni svi stanovnici sa svojim idejama i na taj način gradimo zajedničku zdravu organizacijsku kulturu cijele općine. U ovom pogledu je najbitnije pobrinuti se za cijelo naselje, no naglasak je uvijek na našim najmlađima jer su upravo oni nositelji ovog novog doba.

Općina Goričan u suradnji sa Međimurskom županijom, svake godine višemilijunskim ulaganjima dokazuje važnost za osiguravanje kvalitetnog obrazovanja mladih.

Čelni ljudi Općine na čelu sa načelnikom Marijom Moharićem, osigurali su učenicima, u prvom redu, dugo očekivanu, novu sportsku dvoranu, zatim je ove godine završena i obnova škole koja je podrazumijevala energetsku obnovu, uređenje krovišta i kotlovnice. Ovo su potezi koji osiguravaju primarne potrebe učenika, i daje školskom obrazovnom sustavu temelje za izgrađivanje upravo onih kompetencija, vještina i znanja koji su učenicima potrebni za budućnost.

  • Početak školske godine je došao, a obilježavaju ga mjere fizičke distanciranosti. Kako bi se održala važnost socijalne povezanosti Općina Goričan će svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja općine Goričan pomoći u nabavci radnih bilježnica, likovnih mapa i ostalog potrebnog školskog pribora u iznosu od 200 kuna a nastaviti će i sa financiranjem toplog obroka za svu djecu.

Prvih dana škole učenici OŠ Goričan će u školi dobiti zahtjev za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica i ostalog školskog pribora te će ga roditelji popunjenog dostaviti u općinu Goričan.

Učenici koji pohađaju srednje škole obrasce mogu podići u općini Goričan te popunjene natrag predati u općinu uz predočenje potvrde o polasku srednje škole.

Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjeve i potrebnu dokumentaciju do 14. rujna 2020. godine.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u prostorijama općine Goričan, svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati.

Novo (ne)normalno će postati novo normalno, a školarci Općine Goričan će kreativno razvijati cijeli kraj u skladu s održivim razvojem.