Gradovi i općine 27.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Gornji Koncovčak: Požar kuće kojeg su ugasili ''živim lancom''

U srijedu 20. kolovoza nešto prije 14:30 sati vatrogasci JVP Čakovca na zaprimljenoj dojavi o požaru kuće u Gornjem Koncovčaku k.b. 22 od strane vlasnika Škvorc Katarine izlaze sa navalnim vozilom i 4 vatrogasaca, još izlaze DVD Sveti Martin na Muri sa 8 i DVD Selnica sa 6 vatrogasaca sa navalnim i kombi vozilima.
Na svu sreću da je požar ubrzo primjećen te su uz domaćine u pomoć priskočili i susjedi koji su gasili vodom iz bunara, odnosno kantama pogasiti nastali požar na ''starinski'' ali efikasan način tako da su napravili živi lanac iz bunara do kuće. Kao uzrok požara se navodi električna instalacija, tj. produžni kabel koji je iz kuhinje u hodnik služio kao napajanje frižderu i vešmašini.
Materijalna šteta je nastala na veš mašini, ormaru te trosjedu koji su nagorjeli kao i zidovima. Sreća u nesreći je bila što vatra nije zahvatila strop koji je od trstike, jer tada bi materijalna šteta bila puno veća. Na licu mjesta su stigli i djelatnici Elektre koji su isključili električnu struju, a zatražena je i medicinska pomoć. Nagorjele stvari su iz kuće odnijeli vatrogasci.
CIJELU GALERIJU FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE NA: http://www.medjimurje.hr/fotogalerija/pozar-kuce-u-gornjem-koncovcaku

Izvor: 3095