Gradovi i općine 18.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

GORNJI KURŠANEC: Mališani iz Trnovca osvojili Prve dječje igre

Obilje cike i radosti, nasmijana dječja lica i ugodno subotnje poslijepodne najveći su dobici 1. dječjih igara koje su 5. rujna održane u centru Gornjega Kuršanca. Natjecala su se djeca do 12 godina, u ekipama od 14 natjecatelja, a predstavnike je poslalo devet naselja Općine Nedelišće. Nisu se odazvali jedino Macinec i Pretetinec, dok se naknadno uključio pomladak Kulturno umjetničke udruge "Seljačka Sloga" iz Nedelišća. 
Prvi su poveli mališani iz Paraga, pobijedivši u igri gusjenice. Potom su u dodavanju lopte najbrži bili klinci iz Sloge. No obistinile su se loše prognoze i počela je kiša. Djeca su se stoga povukla pod veliki šator, gdje su dovršila igre. U slaganju kutija pobijedio je Trnovec, da bi na kraju, u igri memorija, još jednom pobijedili Slogaši.


No računali su se svi plasmani, a Trnovčani su pokazali konstantu, te ni jednom nisu bili lošiji od petog mjesta. Pod vodstvom Danice Košak odnijeli su tako ukupnu pobjedu. Drugi su bili mališani iz Pušćina, a treći je bio Slakovec. Iako je pobijedila u čak dvije igre, Sloga je zbog sedmog i osmog mjesta u ostalim igrama bila tek četvrta. Slijede Parag, G. Hraščan, G. Kuršanec, Dunjkovec, Črečan i Nedelišće. - Organizacijom ovih igara želimo se približiti svima onima kojima je cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih. Kroz razne igre i natjecanja prije svega želimo potaknuti dječju kreativnost i natjecateljski duh, kao i slobodu izražavanja - kazao je Ivan Zubić, predsjednik Mjesnog odbora Gornji Kuršanec. Zahvalio je i DVD-u i Udruzi žena Gornji Kuršanec te obitelji Igrec. Podijeljene su i zahvalnice svim sponzorima koji su omogućili održavanje igara.


Natjecateljima su se obratili i načelnik Općine Darko Dania te predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak. Prije početka nastupila je mlada skupina nedelišćanskih mažoretkinja te Seljačka Sloga. Ceremoniju je vodila mlada Santina Srnec.

Izvor: 3151