Gradovi i općine 15.04.2019. 08:00.

Vijeće

Gornji Mihaljevec: Koga muče psi, a koga dimnjaci?

Na zahtjev vijećnika Franje Kovačića sjednicu Općinskog vijeća Gornjeg Mihaljevca pohodio je komunalni redar Vid Marčec. Iznio je izvještaj o svom radu u 2018. godini. Vid Marčec iznimno je sistematičan i sve bilježi pa je tako ispisao sve intervencije koje je imao lani. Ima tu svega...

- Dragoslavec Breg: buka radi lajanja psa po noći. Prijava je neosnovana jer i prijavitelj ima psa i njegov laje. Vukanovec: ispuštanje otpadnih voda iz septičke jame na susjedov posjed. Slučajni događaj susjedi će riješiti međusobno. Martinuševec: Postupajući po predstavci ... utvrđeno je da predstavka nema osnova jer je svjetiljka javne rasvjete postavljena na mjestu gdje je to potrebno. Dragoslavec selo: u šumi uz cestu odbačen je crni pas, upakiran u plavu vreću - tek je dio zapisa Vida Marčeca.

Vijećnike je naročito zanimalo što je s psima i jesu li pod kontrolom. Kazao im je da je u općini ima 600-injak kućanstava i 446 čipiranih i cijepljenih pasa. Neki će reći mnogo, drugi će reći premalo...

MUKE PO AZILU

- Problem nije u životinjama već u ljudima. Posebna su priča psi lutalice koje zateknem i kojima se ne može utvrditi vlasnik. Trošak za Općinu tada iznosi gotovo 1.800 kuna. 'Šintari' Bioinstituta ih uhvate, cijepi ih se i čipira, a samo azil uzme gotovo tisuću kuna. U vezi s nečipiranim psima morat ćemo napraviti sastanak s predsjednicima mjesnih odbora, oni znaju stanje na terenu - kaže redar Marčec.

Spomenute su i pritužbe da dimnjačar ne dolazi redovito. Žalili su se mještani Dragoslavec Sela i Gornje Dubrave. Vid Marčec kaže da je više puta od dimnjačara tražio podatke o radu za 2018. godinu, no, nije mu odgovoreno.

- Dimnjačar je neozbiljan i ima problema s tom službom. Treba mu dati opomenu. Nije mi dao podatak u koliko ga kućanstava puštaju čistiti - kaže. Kako bismo iz prve ruke čuli ima li problema u službi nazvali smo prozvanog dimnjačara Dragana Zdolca iz Strahoninca.

- Nisam mu dao izvještaj, napisan je, ali nikako da ga odnesem. Ako je to problem... Dobit će popisano tih 340 domaćinstava. A što se tiče čišćenja, stvar je u tome da u bregima ponekad ne možete pronaći ljude kod kuće. A ne mogu se stalno vraćati za svako kućanstvo... Onome koga ne zateknem ostavim obavijest gdje piše da sam bio kod njega i da me može nazvati - kaže Zdolec.