Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Grad Čakovec - prijatelj djece

Grad Čakovec za niz je programa koji se realiziraju u okviru projekta Grad Čakovec – prijatelj djece u 2013. godini izdvojio 88.445 kuna. Da se za taj, nevelik iznos, posebno dok se u obzir uzmu neki drugi projekti, može učiniti podosta, govori podatak da se tijekom prošle godine provodilo 18 programa. Tako je, primjerice, djeci omogućeno ljetovanje u Dramlju, financiran im je odlazak na kazališne predstave, trima školama doznačen je novac za kupnju knjiga u okviru projekta Čitajmo mi, u obitelji svi te je sufinancirano tiskanje 1.000 primjeraka priručnika za čakovečko rodilište, odnosno mlade majke, originalna naziva Iz rodina kljuna.
Posebno vrijedi pohvaliti studente čakovečkog odsjeka Učiteljskog fakulteta u Zagrebu koji su tijekom godine volontirali na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec, družeći se i educirajući hospitalizirane mališane. Kod tog projekta stavka troškova iznosi nula kuna, a on je, podsjetimo, već proglašen i najakcijom Koordinacijskog odbora u 2013. godini.
- U Hrvatskoj ne postoji aktivnost nalik ovoj, ističu u Odboru.
V. Kelkedi

Grad Čakovec pristupio je mreži CIVINET Hrvatska – Slovenija, odnosno mreži gradova čiji je cilj širenje znanja i iskustava na području energetske učinkovitosti i gradskog prometa povoljnijeg za okoliš i korisnike. U mrežu su već uključeni gradovi iz 7 europskih država, a čitav projekt podržala je i Europska komisija. Naš predstavnik u CIVINET-u bit će gradonačelnik Stjepan Kovač. (vk)

Izvor: 3068