Gradovi i općine 27.05.2016. 08:38. Zadnja izmjena: 27.05.2016. 08:47.

Nova oprema

Grad Čakovec ulaže u vatrogastvo na svom području, DVD-ima donirali agregate za struju

Prigodnom svečanošću održanom u srijedu poslijepodne na prostorima Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, održana je primopredaja vatrogasne opreme koju je Grad Čakovec nabavio za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na njegovom području. Oprema, točnije agregati za struju, vrijedni su 65 tisuća kuna, a DVD-i će ih koristiti prilikom intervencija.

Kako je, obraćajući se okupljenim vatrogascima istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Grad kontinuirano ulaže u vatrogastvo na svom području, ne samo ulaganjem u nabavku opreme, već i kroz financijsku podršku redovnom radu. Čakovečki vatrogasci danas su po opremljenosti, uvježbanosti i podmlatku u samom nacionalnom vrhu, a u naseljima gradskog prstena, okosnica su društvenog života, rekao je Kovač, te se zahvalio na svemu što DVD-i tijekom godine čine kako bi zaštitili imovinu i ljudske živote.

U ime vatrogasaca gradu se na donaciji zahvalio zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić. Ova nova oprema, rekao je, odlično će im doći u radu, te će povećati brzinu reagiranja kod intervencija. Besedić je zajedno s Kovačem, predstavnicima 15 DVD-a koliko ih djeluje na području Grada Čakovca uručio Ugovore o donaciji agregata za struju. Osim gradonačelnika Kovača, na primopredaji su bili i njegovi zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan.

Izvor: David Vugrinec