Gradovi i općine 25.05.2020. 11:41. Zadnja izmjena: 25.05.2020. 11:43.

Uređenje nekretnina

[Grad Mursko Središće] Potpisani ugovori za poticaje

Proteklog utorka u novoj gradskoj vijećnici potpisani su ugovori o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti. Grad Mursko Središće još je početkom siječnja ove godine raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz određene uvjete. Tako je vlasnik ili supružnik vlasnika morao biti zaposlen najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijave na natječaj, imati prebivalište na području grada Mursko Središće te da u vlasništvu nemaju drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje. U slučaju da se radi o nekretnini na području Grada na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju, a vlasnik ga namjerava ukloniti i na istoj parceli izgraditi drugi stambeni objekt , tada mjesto prebivališta nije važno, kao niti vlasništvo nad drugim stanom ili kućom.

U zadanom roku zaprimljeno je deset prijava korisnika poticaja s kojima je ugovore u nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Mijenka Cmrečaka i pročelnika Miljenka Štefanića potpisao gradonačelnik Dražen Srpak. Gradonačelnik je naglasio da je cilj raspisivanja natječaja uklanjanje starih i ruševnih kuća s tih zemljišta, jer su često prijetnja sigurnosti, izvor raznoraznih štetočina te nagrđuju izgled naselja ili pak da se, ako je to svrsishodno, obnove kako bi netko ostao u njima živjeti. Ugovori su vrijedni od 10 do 15 tisuća kuna.

Jedan od potpisnika ugovora o poticaju je i Zoran Špoljarić iz Križovca: - Naravno da sam zadovoljan današnjim potisivanjem ugovora. Poticaj od 10.000 kuna će mi dobro doći za pokrivanje dijela troškova za rušenje stare kuće u Križovcu. Tako će taj prostor koji sada ničemu ne služi dobiti novu namjenu, kaže Špoljarić.