Gradovi i općine 14.10.2020. 10:36. Zadnja izmjena: 14.10.2020. 10:39.

Potpisan ugovor

[Grad Mursko Središće] Sve službe na jednom mjestu

­Nakon preseljenja gradske uprave Murskog Središća u obnovljenu zgradu bivšeg vrtića, za što je utrošeno 600 tisuća kuna, u ispražnjenu zgradu uskoro će se useliti ispostave županijskih i državnih službi i Gradsko komunalno poduzeće Murs-ekom. Kako bi se cijeli postupak formalizirao, proteklog utorka u novoj gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o korištenju poslovnog prostora, koji su potpisali gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i međimurski župan Matija Posavec. Tako će se iz prostora DVD-a Mursko Središće preseliti ispostava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Murs-ekom i ispostava UO-a za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, a u njihove dosadašnje prostore uselit će se dio ljudi iz PP-a Mursko Središće. Naravno da to neće biti besplatno, pa će se pokušati postići dogovor s načelnicima općina na čijem području PP-a Mursko Središće ima nadležnost, da zajedno pokrivaju troškove uređenja prostora za policiju i najma DVD-u.

- Bitno nam je, naglasio je gradonačelnik Srpak, da županijski uredi steknu punu funkciju; ured za graditeljstvo, ured za gospodarstvo i ured za zdravstvo koji će zasigurno biti od velike koristiti pogotovo za stariju populaciju koja neće morati odlaziti u Čakovec, kao i obrtnicima koji će sve moći riješiti u gradu Mursko Središće. Bitno nam je da našim građanima, ali i mještanima okolnih općina omogućimo što kvalitetniju uslugu, da mogu administrativne poslove rješavati na jednom mjestu.

Župan Posavec zahvalio je Gradu Mursko Središće na osiguravanju prostornih i organizacijskih uvjeta te dodao da je ovo je najkonkretniji i najslikovitiji dokaz i primjer kvalitetne suradnje i funkcioniranje lokalne i regionalne uprave i samouprave u želji da se građanima pruži brža, bolja i efikasnija javna uprava i javni servis. Ono što možemo zadržati u Murskom Središću je da građani koji su iz ovog grada ili koji gravitiraju prema ovom gradu mogu riješiti ovdje da ne moraju odlaziti u Čakovec.

Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnik Ureda Grada Mursko Središće Miljenko Štefanić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša MŽ Stjepan Lacković, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove MŽ Milorad Novković, djelatnice Matičnog ureda Mursko Središće Melita Hamer i Bojana Tomašić i stručna referentica za gradnju Ispostave Mursko Središće Andreja Kamenar.

Prilika je iskorištena i za inicijativu prema županu da Međimurska županija kao osnivač Osnovne škole Mursko Središće pokrene projektiranje i ishođenje građevinske dozvole za njezinu dogradnju kako bi se time omogućila jednosmjenska nastava, a moguće i prostori za početak rada neke od srednjih škola u Murskom Središću. Župan je inicijativu podržao te obećao pokretanje procedure.